Antena 3 CNN Economic Conținut plătit TOP 10 beneficii ale sistemului ERP pentru succesul companiei tale în 2023

TOP 10 beneficii ale sistemului ERP pentru succesul companiei tale în 2023

Dacă ești ownerul unei companii sau te ocupi de managementul unei organizații, în mod cert obiectivul tău principal este să construiești o afacere care să se extindă într-un ritm sustenabil.

TOP 10 beneficii ale sistemului ERP pentru succesul companiei tale în 2023
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Dec 2022   •   16:19

Zilele în care în operațiunile companiei se făceau folosind procese manuale, lente, au apus. Avem în prezent tehnologia digitală pentru a face contabilitatea, gestiunea, logistica, transportul și vânzarea mult mai rapide, mai precise și mai productive, iar acest sistem se numește ERP.

Visul oricărui fondator de business este să se extindă cât mai rapid. În acel moment, vorbim despre faptul că o companie este scalabilă ceea ce îi permite să crească și să își maximizeze profitul, indiferent de domeniul în care activează. Un business scalabil înseamnă o companie de încredere, deoarece extinderea în afaceri face ca firma să poată lucra cu mai mulți clienți, resurse și informații, fapt ce îi garantează succesul în afaceri.

Planificarea resurselor întreprinderii (ERP) este procesul de colectare și gestionare a datelor de business de la diferite departamente într-un sistem centralizat, folosind un software dedicat. Cu acest sistem ERP, o companie obține productivitate crescută și flexibilitate în timp real, de aceea nu poate fi ignorat în dezvoltarea companiei în 2023.

Așadar, iată cele mai importante 10 beneficii ale unui sistem software ERP de care compania ta are nevoie pentru a obține succesul în 2023:

1. Reducerea costurilor

Pentru proprietarii de afaceri, motivul cel mai convingător pentru a cumpăra un sistem ERP este că acesta reduce costurile totale, într-un mod semnificativ. Automatizarea proceselor de lucru reduce multe costuri administrative și operaționale. Introducerea manuală a datelor este adesea eliminată cu acest software.

Prin creșterea eficienței proceselor operaționale, un ERP poate ajuta la reducerea costurilor și la creșterea profitabilității în toate departamentele din companie, ceea ce va asigura succesul companiei tale în 2023.

2. Productivitate crescută

Există mai multe moduri prin care un sistem software ERP crește productivitatea companiei. În primul rând, automatizează multe sarcini de bază, repetitive, eliberând angajații să lucreze la alte proiecte care aduc mai multă valoare organizației. De asemenea, le poate permite să finalizeze o varietate de sarcini mai rapid, simplificând procesele și reducând timpul petrecut căutând informațiile de care au nevoie.

Deoarece angajații au vizibilitate asupra întregii companii, nu trebuie să ceară un anumit set de date sau detalii despre cum funcționează anumite procese. O productivitate mai mare înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să angajați mai mult personal cât ar fi necesar fără o platformă ERP.

3. Informații centralizate într-un singur loc

O mare parte din valoarea unui ERP este dată de faptul că toate informațiile din diferite departamente sunt stocate într-un singur loc. Fără un astfel de sistem, datele sunt adesea răspândite în întreaga organizație în diverse aplicații.

Un sistem ERP ajută în acest sens, prin centralizarea tuturor datelor companiei. Deoarece totul se află într-un singur sistem, informațiile vor fi în același format, astfel încât să nu întâmpinați probleme atunci când se creează rapoarte sau analize.

4. Securitatea datelor

Dintotdeauna, datele au fost extrem de importante pentru companii, deoarece sunt esențiale pentru a lua cele mai bune decizii în dezvoltarea business-ului. Software-ul ERP poate ajuta la protejarea datelor prin faptul că toate aceste informații sunt centralizate într-un singur loc, cu diferite niveluri de securitate.

Sistemul ERP înlocuiește foile de calcul și alte documente care se află pe desktopurile angajaților. Cu un sistem ERP cloud, informațiile sunt de obicei distribuite pe mai multe servere la distanță pentru a stabili redundanțe și pentru a proteja împotriva unei eventuale probleme. Astfel, acest sistem este ușor de controlat și le asigură angajaților doar informațiile de care au nevoie, reducând oportunitățile de fraudă.

5. Vizibilitate din orice loc

Vizibilitatea din orice loc este încă unul dintre beneficiile fundamentale ale sistemului ERP. Sistemele ERP cloud le permit lucrătorilor să acceseze informațiile de oriunde și implicit să lucreze de la distanță. Acesta permite luarea unor decizii mai rapide și mai bune, deoarece managerii au tot contextul relevant care îi poate ajuta.

De exemplu, dacă echipa de achiziții poate vedea starea comenzilor în tranzit care nu au ajuns încă în depozit, poate lua în considerare acest lucru în comenzile pe care urmează să le trimită pentru a evita stocul în exces sau insuficient.

6. Scalabilitate

Indiferent de nișă, orice companie se luptă cu competiția. Deci cu siguranță te întrebi cum poți să construiești un business scalabil, care să se diferențieze de concurență? Beneficiul sistemului ERP este că poți folosi doar funcționalitățile de care ai nevoie în prezent, lăsând practic oportunitatea pentru a adăuga mai multe în viitor.

În acest sens, sistemul se poate adapta cu nivelul afacerii pe măsură ce crește și evoluează. De asemenea, poți adăuga utilizatori noi pe măsură ce echipa crește. Nu este nevoie să folosești o nouă soluție ERP doar pentru că afacerea s-a schimbat.

7. Mobilitate

Angajații din ziua de azi folosesc frecvent smartphone-uri și tablete în loc de computere pentru a îndeplini multe sarcini de serviciu. Tocmai în acest sens, sistemele ERP de astăzi sunt prietenoase cu dispozitivele mobile.

Deoarece utilizatorii accesează sistemul ERP prin intermediul internetului, aceștia pot vedea dashboard-uri, rapoarte de analiză și alte informații de care au nevoie pentru a lua decizii rapide.

Pentru ca o companie să aibă succes în afaceri în 2023, mobilitatea nu este doar un lucru plăcut, ci a devenit o necesitate. Angajații care călătoresc frecvent trebuie să poată vedea o imagine actualizată a afacerii lor de pe alte dispozitive decât un computer.

8. Fluxuri de lucru organizate

Un sistem software ERP poate ajuta o companie prin eliminarea pașilor redundanți, pentru a face lucrurile mai rapide și mai ușoare. Un ERP nu organizează doar datele, el standardizează și fluxurile de lucru.

Modul în care un departament gestionează un anumit proces poate diferi de cel al altui departament. Un sistem ERP va elimina aceste discrepanțe, asigurându-se că toată lumea urmează aceleași bune practici.

9. Raportare în timp real

Rapoartele în timp real reprezintă fără îndoială unul dintre beneficiile majore ale utilizării unui sistem ERP pentru o afacere din era digitală din 2023. Posibilitățile sunt nelimitate, având capacitatea de a personaliza raportarea pentru toate departamentele - finanțe, inventar, comenzi, achiziții, vânzări și marketing, HR și orice altceva are nevoie o companie.

Indiferent de indicatorii de performanță care contează pentru compania ta, o soluție ERP îi poate măsura și îți oferă rapoarte în timp real. Astfel, vei putea nu numai să urmărești performanța diferitelor componente ale afacerii, ci și să compari departamentele pentru a înțelege ce anume poate duce afacerea la un alt nivel.

10. Avantaj competitiv

Implementarea unei soluții ERP, te poate pune înaintea concurenței prin simplu fapt că ai un model de business inteligent pe care alții nu îl au. Combinația de date în timp real, cu simplificarea operațiunilor de lucru și viziunea de ansamblu asupra activității companiei, îți permite să te concentrezi pe avantajele competitive neexploatate, să stimulezi dezvoltarea produselor/serviciilor și să răspunzi rapid la schimbări.

Inima oricărui sistem ERP este securitatea datelor. Pe lângă acest beneficiu suprem, există o serie de alte beneficii importante oferite de ERP de care compania ta are nevoie în 2023 pentru a ține pasul cu evoluția rapidă a tehnologiei.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Pensionări pe motiv de depresie în rândul polițiștilor, jandarmilor și pompierilor
x close