Antena 3 CNN Economic Conținut plătit TOP 3 avantaje extrasalariale potrivite pentru angajații din mai toate domeniile

TOP 3 avantaje extrasalariale potrivite pentru angajații din mai toate domeniile

Condiționarea și stăruința pot ajuta un antreprenor să facă față provocărilor pe care alții le-ar aprecia de netrecut.

TOP 3 avantaje extrasalariale potrivite pentru angajații din mai toate domeniile
de Georgiana Adam    |    25 Mar 2024   •   13:29

Aceste abilități pot chiar contrabalansa absența îndemânării și experienței salariaților. Angajatorii au devenit din ce în ce mai preocupați de încurajarea și fidelizarea angajaților prin oferirea unor avantaje specifice.

Tichetele de masă, programele de lucru flexibile și abonamentele medicale sunt printre cele mai potrivite beneficii pentru angajați. Numărul beneficiilor extrasalariale propuse angajaților și bugetele pe care angajatorii le alocă se află într-o continuă creștere. În cele ce urmează vei găsi cele mai frecvente beneficii suplimentare acordate salariaților.

TOP 3 beneficii oferite de angajator

1. Prime/cardurile de concediu

O variantă contemporană a primelor și compensațiilor de concediu este cardul de vacanță. În ceea ce privește suma de pe card, aceasta poate fi utilizată pentru a plăti transportul, cazarea, masa, tratamentul și serviciile de divertisment preferate. Descoperă cardurile Pluxee disponibile pentru angajați de pe Pluxee.ro și alege varianta celor de vacanță. În România, consumatorii pot obține bunuri și servicii de la agenții de turism, hoteluri, pensiuni și unități de tratament balnear, cu stipulaţia ca acestea să aibă autorizație sau licență de la Autoritatea Națională pentru Turism.

În ceea ce privește prima de vacanță, aceasta va fi supusă impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii, deoarece este un venit asimilat salariilor. Primele de vacanță pot fi utilizate și în străinătate, nu numai în țară. 

De obicei, prima de vacanță sau un fragment din aceasta se adaugă veniturilor de natură salarială ale lunii în care se plătește. Acest lucru este posibil în concordanță cu punctul 113 din Normele metodologice oferite de articolul 57 al Codului fiscal.

  1. Healthy fruit-bar

Healthy fruit-bar se numără printre beneficiile suplimentare pe care angajații le primesc în plus față de salariu. Pentru a se asigura că angajații sunt sănătoși, cele mai multe companii oferă fructe sau gustări bio. Aceste avantaje sunt impozitate cu impozitul pe venit, fiind considerate beneficii salariale din punct de vedere fiscal. Baza de calcul a cotelor sociale include, deopotrivă, aceste beneficii.

Consumul de apă, cafea și fructe pot fi considerate cheltuieli de convenție cu acte doveditoare și delimitări echilibrate. În acest caz, deductibilitatea lor este limitată la o cotă de 2% aplicată profitului contabil, suplimentându-se cu plăți cu impozitul pe profit și costuri de protocol.

  1. Tichetele de creșă și culturale

Pentru angajații ce nu primesc concediu și indemnizație pentru creșterea copilului, tichetele de creșă reprezintă bilete de valoare acordate selenar. Tichetele pot fi utilizate numai pentru plata taxelor la creșa de stat sau privată, unde este înscris copilul. În plus, acestea pot fi utilizate pentru a plăti serviciile legale de babysitting.

Tichetele culturale pot fi dăruite angajaților fie lunar, fie sporadic, pentru a achiziționa produse și servicii culturale. Legea nr. 165/2018 permite emiterea de tichete culturale atât pe suport digital, cât și pe suport de hârtie.

Așadar, pentru a păstra angajații implicați și antrenați în inițiativele companiei, motivația reprezintă un proces neîntrerupt. Întrucât nicio echipă nu se aseamănă cu cealaltă, aceste metode sunt adaptate nevoilor companiei și salariaților.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close