Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Top cele mai frecvente intervenții de chirurgie estetică

Top cele mai frecvente intervenții de chirurgie estetică

Cererea pentru operațiile estetice a crescut semnificativ în ultimii ani, cu intervenții precum estetica facială, rinoplastia, estetica abdominală și estetica sânilor, acestea devenind din ce în ce mai populare.

Top cele mai frecvente intervenții de chirurgie estetică
de Georgiana Adam    |    02 Apr 2024   •   16:50

De asemenea, metodele non-invazive, cum ar fi injecțiile cu botox și fillerele, au devenit din ce în ce mai atractive pentru pacienții care caută îmbunătățiri mai puțin complexe. Iată topul celor mai frecvente intervenții de chirurgie estetică.

Augmentarea mamară 

Augmentarea mamară este una dintre cele mai frecvente proceduri de chirurgie estetică și vizează modificarea dimensiunii și formei sânilor pentru a îmbunătăți fizicul pacientelor. Augmentarea mamară este realizată prin utilizarea implanturilor de silicon. În funcție de forma implanturilor, acestea pot fi anatomice sau rotunde. Implanturile anatomice oferă un aspect natural sânilor, având o formă neregulată similară unei lacrimi sau picături de apă. Implanturile anatomice corespund anatomiei normale a sânilor, cu partea de jos rotundă și partea de sus conică.

Blefaroplastia 

Intervenția chirurgicală de blefaroplastie are ca scop corectarea pleoapelor căzute, prin îndepărtarea excesului de piele, mușchi și grăsime. Odată cu trecerea timpului, pielea de pe pleoape își pierde elasticitatea, iar mușchii care susțin pleoapa se slăbesc. Astfel, apare formarea de pungi sub ochi și căderea pleoapelor, ce determină un aspect îmbătrânit și obosit al feței. În unele cazuri, căderea pleopelor poate afecta și vederea periferică. Blefaroplastia îmbunătățește sau elimină aceste probleme.

Procedurile non-invazive 

Deși procedurile non-invazive nu implică incizii sau intervenții chirurgicale majore, acestea sunt printre cele mai populare intervenții din domeniul medicinii estetice. Printre avantajele acestor proceduri se numără timpul scurt de recuperare, riscuri reduse de complicații și rezultate imediate. Cele mai frecvențe proceduri non-invazive sunt intervențiile de mărire ale buzelor cu acid hialuronic, estomparea ridurilor, mărirea pomeților, terapia PRP, sau injectii pentru transpirație excesivă (în cazul pacienților care suferă de hiperhidroză).

Lipoaspirația 

Lipoaspirația este o procedură chirurgicală de conturare a corpului care îndepărtează excesul de grăsime prin intermediul unui dispozitiv de aspirație atașat unui tub subțire numit canulă. Este utilizată pentru a sculpta șoldurile, coapsele, abdomenul, talia și alte zone. Această intervenție poate fi combinată cu alte proceduri cosmetice, cum ar fi abdominoplastia. Totuși, este important ca pacienții să conștientizeze că lipoaspirația nu este o metodă de pierdere în greutate, ci mai degrabă o modalitate de a sculpta corpul prin îndepărtarea grăsimii persistente din zone specifice.

Mamoplastia de reducție 

Mamoplastia de reducție (operația de micșorare a sânilor) este una dintre cele mai populare proceduri de chirurgie estetică la nivel mondial. În timpul intervenției de micsorare sani (reductie mamara), chirurgul îndepărtează excesul de grăsime, piele și țesut glandular din sâni pentru a-i reduce în mărime. Poate ridica, de asemenea, și sfârcurile într-o poziție mai fermă. Această procedură ajută la ameliorarea durerilor de spate și a altor simptome fizice asociate cu sânii disproporționat de mari.

Bibliografie:

·       www.verywellhealth.com, https://www.verywellhealth.com/most-popular-plastic-surgeries-3157239, accesat la 20.03.2024;

·       drjohnburns.com, https://drjohnburns.com/blogs/news/the-top-plastic-surgery-procedures-in-2024, accesat la 20.03.2024;

·       www.webmd.com, https://www.webmd.com/beauty/cosmetic-procedures-cosmetic-surgery-options-basics, accesat la 20.03.2024.

 

 

 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close