Antena 3 CNN Economic Ministrul Agriculturii promite prețuri mai mici la anumite alimente, de Sărbători: ”Au scăzut deja prețurile la cozonac și drojdie!”

Ministrul Agriculturii promite prețuri mai mici la anumite alimente, de Sărbători: ”Au scăzut deja prețurile la cozonac și drojdie!”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, promite prețuri mici pentru anumite alimente înainte de sărbătorile de iarnă.

Ministrul Agriculturii promite prețuri mai mici la anumite alimente, de Sărbători: ”Au scăzut deja prețurile la cozonac și drojdie!”
Sursa foto: Kinga Krzeminska / Getty Images
de Laura Dinu    |    08 Noi 2023   •   07:37

”Zi de cumpărături și de o scurtă analiză a prețurilor din supermarket-uri! 

Observi ușor etichetele colorate care îți arată vechiul și noul preț, iar la final, ai plătit mai puțin! 

Au scăzut prețurile și la cozonac și la drojdie și deja ne gândim la sărbătorile de iarnă, de anul acesta, când vom cumpăra produse românești mai ieftine! 

Ordonanța privind prelungirea adaosului comercial cu încă trei luni, pentru 21 de produse, este rezultatul discuțiilor cu reprezentanții supermarket-urilor care au înțeles și au fost alături in demersul nostru de a proteja puterea de cumpărare a românilor și de a sprijini familiile cu venituri medii și mici!”, a scris Florin Barbu pe o rețea socială. 

?Zi de cumpărături și de o scurtă analiză a prețurilor din supermarket-uri! ?Observi ușor etichetele colorate care îți...

Publicată de Florin Barbu pe Duminică, 5 noiembrie 2023

Lista extinsă a alimentelor care vor fi mai ieftine de sărbători. Preţurile la aceste produse rămân plafonate până pe 31 ianuarie 2024

Guvernul a decis să prelungească limitarea adaosului comercial pentru alimentele de bază. Prelungirea va fi până la 31 ianuarie 2024.

De asemenea, Executivul a luat și decizia și de a extinde lista pentru alimente. Vedeta acestei liste, am putea să spunem, este cozonacul, un aliment îndrăgit de români, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Lista a fost extinsă și cu produse pe care românii, de regulă, le folosesc pentru a pregăti masa de sărbători: carne tocată, usturoi, orez, bulion, margarină sau drojdie pentru prăjituri, smântână sau pere.

Acestea sunt noile produse care beneficiază de adaos comercial plafonat, maximum 20%, până în ianuarie anul viitor. 

Guvernul a decis să înăsprească regulile pentru produsele care vin din import și nu sunt procesate în România, astfel încât se stabilește un adaos comercial maximum de 5% față de prețul de achiziție.

Executivul a decis să păstreze, de asemenea, și produsele pe care le avem deja la adaos plafonat încă din vara acestui an. 

Vorbim despre pâine, lapte de vacă, telemea, iaurt, făină albă, legume și fructe. 

Aceste prețuri sunt evaluate lună de lună de Consiliul Concurenței, iar potrivit acestei instituții, scăderile înregistrate au fost de la 0,49% până la 49% pentru produsele incluse pe această listă.

Consiliul Concurenței a aplicat amenzi firmelor care nu au respectat această plafonare, iar amenzile au ajuns la 4 milioane de lei. 

×
Subiecte în articol: Florin Barbu
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close