Antena 3 CNN Economic Imobiliare Bulgaria vinde o insulă pe Dunăre, cu un discount de 15% din cauza crizei

Bulgaria vinde o insulă pe Dunăre, cu un discount de 15% din cauza crizei

Bulgaria vinde o insulă pe Dunăre, cu un discount de 15% din cauza crizei
Sursa foto: Foto: skyscrapercity.com
18 Oct 2011   •   20:39

Criza economică a dus la scăderea cu 15% a preţului unei insule bulgăreşti pe Dunăre scoase la vânzare, potrivit brokerilor imobiliari din Bulgaria, informează Novinite.


Insula de pe Dunăre este situată la 50 de metri de ţărmul bulgăresc al Dunării, între oraşul Vidin şi satul Simeonovo.

Anumite loturi de teren de pe insulă, pretabilă pentru turism sau case de vacanţă, au fost deja vândute unor cetăţeni polonezi şi britanici, potrivit directorului unei agenţii imobiliare din ţara vecină.

Potrivit sursei, terenurile au fost până acum cumpărate ca investiţii, în vederea vânzării după creşterea preţurilor.

În Grecia a avut loc o scădere de numai 10%-15% a preţurilor, întrucât vânzătorii locali îşi permit să aştepte şi nu vor să ofere discount-uri dramatice, a explicat managerul imobiliar.

Totodată, a arătat că achiziţia unei insule elene îl face pe cumpărător proprietarul unui teren pe aceasta, iar restul teritoriului rămâne în proprietatea statului.

Cumpărătorul poate însă să folosească întreg teritoriul insulei pentru petrecerea timpului liber, întrucât este extrem de improbabil ca statul să construiască pe aceasta.

Conform directorului imobiliare, la achiziţia unei insule trebuie să se ţină seama de mai multe condiţii, precum infrastructura, accesabilitatea teritoriului, dar şi înălţimea faţă de nivelul mării, având în vedere procesul de încălzire globală.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close