Antena 3 CNN Economic Imobiliare ING, Emporiki, Alpha Bank, Bancpost şi MKB Romexterra au scumpit creditul pentru locuinţe

ING, Emporiki, Alpha Bank, Bancpost şi MKB Romexterra au scumpit creditul pentru locuinţe

ING, Emporiki, Alpha Bank, Bancpost şi MKB Romexterra au scumpit creditul pentru locuinţe
Sursa foto: bancpost
03 Feb 2009   •   10:10

Asigurările guvernanţilor şi ale Băncii Naţionale nu au mare influenţă. În pofida asigurărilor de revigorare a pieţei bancare, anume a împrumuturilor, trei bănci de top, dar şi altele mai mici au hotărât majorarea costurilor la creditele pentru locuinţă.
Astfel, ING Bank, Emporiki Bank, Alpha Bank, Bancpost şi MKB Romexterra au trecut la o nouă creştere a dobânzilor la creditele ipotecare. În cazul primelor două s-a operat o creştere de aproape 2% la creditele în lei, iar pentru celelalte s-a luat decizia de majorare cu peste 1,5% la dobânzile pentru credite în euro, scrie Cotidianul.
De exemplu, dobânda la Alpha Bank a ajuns la 10,21% pe an de la un precedent de 8,54% anual. ING Bank a operat modificări pentru toate creditele în lei pentru o locuinţă nouă. Produsul bancar Avantaj Plus are acum o dobândă de 14,5%, mai mare cu 2%, la fel cum s-a mărit şi la Avantaj Plus Standard, dar care a ajuns la 18%, în timp ce dobânda la creditul cu avans redus este de 15%, în creştere cu 0,5%.
Emporiki Bank a modificat dobânda pentru creditul de locuinţă în lei de la 20% pe an la 20,7% pe an. Bancpost a adăugat aproape un punct la dobânda pentru creditul ipotecar în euro şi a dus-o la 9,9% pe an, în timp ce Romexterra Bank are acum o dobândă de 11,6% pentru împrumutul de locuinţă în monedă europeană, marcând o creştere de peste 3 puncte procentuale.
Recent, Banca Naţională a Românie a decis să relaxeze normele de creditare pe care le-a introdus pe piaţă. Deşi se promitea o majorare a sumei maxime de creditare, puţine bănci au decis să îşi refacă normele interne în sensul relaxării acestora.
Antena3.ro

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close