Antena 3 CNN Economic INCOME. Case tot mai ieftine în România

INCOME. Case tot mai ieftine în România

INCOME. Case tot mai ieftine în România
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Iun 2014   •   14:34
Dacă reducerea CAS-ului se va reflecta pozitiv, fie in salariile dumneavoastră, fie in gasirea unui nou loc de munca bine platit, poate ca ar fi momentul sa va ganditi la cumpararea unei locuinte pentru ca preturile par acum mai mici ca niciodata.
 
Deşi era de aşteptat ca preţurile locuinţelor să înceapă să se stabilizeze, mai ales după ce cifrele au arătat că am depăşit criza financiară, acestea continuă totusi să scadă. În primul trimestru, preturile de pe piaţa imobiliară din România a înregistrat, in medie, o scadere de 4 procente, faţă de perioada similara a anului precedent. 
 
În clasamentul scăderii preţurilor regăsim locuinţele din Capitală, în special cele noi, unde ieftinirea a fost de peste 50%. 
 
Astfel, dacă în 2008 un metru pătrat valora circa 2.500 de euro, în prezent, costă aproximativ 1.000-1.200 de euro. La fel de mult s-au depreciat şi imobilele din Braşov şi Constanţa, unde pentru un metru pătrat clienţii plătesc în jur de 750-850 de euro. 
 
Prin aceste scăderi, am bifat a patra cea mai mare scădere din cele 45 de pieţe imobiliare analizate de specialiştii din domeniu. 
 
Scaderi ale preţurilor locuinţelor mai mari decat cele din Romania au fost înregistrate in Grecia, Spania şi Rusia. Irlanda a înregistrat însă cea mai spectaculoasă schimbare, consemnând o creştere a preţurilor cu 7,5% în primul trimestru, faţă de scăderea de 3,5% din primul trimestru de anul trecut. Preţurile au înregistrat uşoare creşteri si în Germania, Cehia, Elveţia, dar chiar şi la vecinii bulgari.



 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close