Antena 3 CNN Economic Noua fabrică din România care oferă sute de locuri de muncă. Investiția se ridică la 30 de milioane de euro

Noua fabrică din România care oferă sute de locuri de muncă. Investiția se ridică la 30 de milioane de euro

O nouă fabrică din România oferă sute de locuri de muncă. Investiția a ajuns la 30 de milioane de euro.

Noua fabrică din România care oferă sute de locuri de muncă. Investiția se ridică la 30 de milioane de euro
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    22 Mar 2024   •   02:00

O investiție de amploare în valoare de 30 de milioane de euro a fost realizată într-o fabrică din România.Primarul localității unde s-a construit fabrica a anunțat că compania Soceram, specializată în producția de materiale de construcții a investit în acestă nouă fabrică de BCA.

Fabrica este amplasată pe o suprafață de 10 hectare în zona Cojani, Târgu Cărbunești, județul Gorj, unde compania deține terenul încă din 2008 și ar putea fi deschisă până la finalul anului.

Noua fabrică va crea 200-250 de locuri de muncă, comunitatea locală, potrivit primarului, și va produce în principal BCA-uri, materiale de construcții esențiale utilizate în diverse proiecte de construcții. Se estimează că vor fi produse 1.500 de metri cubi de BCA pe zi și aproximativ 500.000 de metri cubi pe an.

"Spre sfârșitul anului preconizează dumnealor să termine investiția și să înceapă producția. Între timp a mai apărut încă un investitor care va realiza o fabrică pentru componente de mobilier și probabil undeva într-un an, un an jumătate și această fabrică va intra pe producție", a spus primarul orașului Târgul Cărbunești, Dănuț Birău, pentru Radio Infinit, potrivit pandurul.ro.

×
Subiecte în articol: fabrica locuri de munca
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close