Antena 3 CNN Economic De ce să-ți plătești ratele la bancă anticipat în a doua zi după scadență, și nu în orice altă zi

De ce să-ți plătești ratele la bancă anticipat în a doua zi după scadență, și nu în orice altă zi

Cea mai bună zi pentru a plăti anticipat ratele de la bancă este a doua zi după scadență, comparativ cu orice altă zi din lună.

De ce să-ți plătești ratele la bancă anticipat în a doua zi după scadență, și nu în orice altă zi
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    20 Ian 2023   •   15:52

Adrian Asoltanie, trainer, speaker și antreprenor de aproape 20 de ani, a explicat care este cea mai bună zi pentru a plăti anticipat ratele de la bancă. Potrivit acestuia, rata ar trebui achitată următoarea zi după ziua scadenței. 

Întrebare: Salutare! Adrian Asoltanie, îmi puteți spune, vă rog, care sunt beneficiile dacă facem plata anticipată cu scădere de perioadă pentru creditul ipotecar a 2-a zi după scadență comparativ cu orice altă zi din lună?  

Citește și: Expert BNR, despre românii cu rate la bancă: ”Singuri s-au împrumutat, singuri să se descurce”

Adrian Asoltanie: Din suma achitată anticipat, banca întâi trage dobânda pentru zilele scurse de la scadență până la ziua plății. Dacă achiți după 10 zile de la scadență 500 de lei, e posibil ca din aceștia 300-400 de lei, poate și mai mult, să meargă spre dobândă, nu spre principal. 

Întrebare: Când este indicat să se plătească anticipat, în ziua scadenței sau ziua următoare? De exemplu eu am scadența în ziua de 20 a fiecărei luni! 

Adrian Asoltanie: Pe 21! 

Potrivit celor mai recente date anunțate de BNR, abia în toamnă ratele ar putea să scadă sub 10%. "Românii sunt tot mai împovărați, dar vremea dobânzilor mici a trecut", le-a transmis guvernatorul oamenilor.

 

×
Subiecte în articol: rate plata anticipată credit bancar
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close