Antena 3 CNN Economic Preţul petrolului a scăzut şi a atins cele mai mici niveluri din iulie

Preţul petrolului a scăzut şi a atins cele mai mici niveluri din iulie

Preţul petrolului a scăzut miercuri şi a atins cele mai mici niveluri din iulie, atunci când au fost cele mai reduse costuri din ultimele 18 luni.

Preţul petrolului a scăzut şi a atins cele mai mici niveluri din iulie
Sursa foto: Getty Images I imaginima
de Georgiana Adam    |    07 Dec 2023   •   11:44

Preţurile petrolului sunt în scădere cu 4% şi au atins cele mai reduse niveluri din iulie, deoarece o creştere peste aşteptări a stocurilor de benzină din SUA a exacerbat îngrijorările legate de cererea de combustibil.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,81 dolari, sau cu 3,5%, până la 74,39 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul american WTI au coborât cu 2,74 dolari, sau cu 3,8%, la 69,58 dolari pe baril.

"Are loc o distrugere a cererii pentru combustibili. Piaţa este mai concentrată pe cerere decât pe ofertă în acest moment", a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior de tranzacţionare la BOK Financial.

Îngrijorările legate de sănătatea economică a Chinei au cântărit asupra preţurilor, la o zi după ce agenţia de rating Moody's a redus perspectiva privind ratingul A1 al Chinei de la stabilă la negativă.

Stocurile de benzină din SUA au crescut cu 5,4 milioane de barili săptămâna trecută, a spus Energy Information Administration, cu mult faţă de creşterea de un milion de barili la care se aşteptau analiştii.

Stocurile americane de ţiţei au scăzut cu 4,6 milioane de barili, depăşind cu mult scăderea de 1,4 milioane de barili pe care o aşteptau analiştii.

Cotaţia petrolului Brent a scăzut sub 75 de dolari pe baril pentru prima dată de la începutul lunii iulie. Ţiţeiul american a scăzut sub 70 de dolari pentru prima dată din iulie, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: petrol pretul petrolului
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close