Antena 3 CNN Economic România: Salarii compensatorii de zeci de mii de euro, după încheierea mandatului

România: Salarii compensatorii de zeci de mii de euro, după încheierea mandatului

România: Salarii compensatorii de zeci de mii de euro, după încheierea mandatului
Sursa foto: Foto: realtybiznews.com
de M.Z.    |    29 Mai 2013   •   20:57
În România se mai plătesc salarii compensatorii de zeci de mii de euro, şi după încheierea mandatului. Declaraţia a fost făcută de un şef de la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.
 
„La Comisia de Supraveghere a Asigurărilor sunt 19 salarii compensatorii, la Comisia Valorilor Mobiliare sunt cereri de a se plăti nouă salarii compensatorii. Aceste salarii compensatorii au fost prevăzute în actele normative interne ale fiecărei instituţii. Este o ciudăţenie pentru că aceste domenii au fost scăpate de sub control. Eu înţeleg să dai salarii compensatorii atunci când întrerupi la jumătate mandatul, însă nu trebuie date salarii compensatorii atunci când mandatul s-a încheiat", a spus Mihai Ursache, vicepreşedinte la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).
 
Informaţia a fost prezentată în ediţia de miercuri a emisiunii Subiectiv, de la Antena 3.
 
Cele trei comisii de supraveghere erau conduse de un număr total de 19 comisari. Potrivit declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta, fostul preşe­dintele Daniel Tudor al Comisiei de Su­praveghere a Asigurărilor câştiga 188.000 lei pe lună (40.000 euro), Carmen Negoiţă, fostul preşedinte al Comisiei de Valori Mo­biliare - 80.000 lei pe lună (18.000 euro), iar Marian Sârbu de la Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private câştiga circa 14.000 euro. 
 
Daniel Tudor este acum vicepreşedinte pe asigurări la AS, iar Marian Sârbu este membru neexecutiv la ASF.
 
Luând în calcul aceste cifre, rezultă că fostul preşedinte al CNVM Carmen Negoiţă ar primi salarii compensatorii de peste 100.000 euro, în timp ce foştii comisari ai CSA ar primi sume ce depăşesc 500.000 euro.
 
Citeşte şi Concediaţi de lux. Cine sunt cei care primesc compensaţii de 500.000 de euro

×
Subiecte în articol: salarii compensatorii ASF
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close