Antena 3 CNN Economic Statul se împrumută din nou de la români prin titluri de stat Fidelis. La ce dobândă se poate ajunge

Statul se împrumută din nou de la români prin titluri de stat Fidelis. La ce dobândă se poate ajunge

Statul român îşi rotunjește veniturile la bugetul naţional prin noua serie de împrumuturi de la contribuabili.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iul 2023   •   10:44

Ministerul Finanţelor lansează o nouă sesiune de titluri de stat Fidelis care se va desfăşura de astăzi până pe 28 iulie. Dobânzile sunt puţin mai mici faţă de sesiunea trecută. Pentru titlurile de stat în lei, cu scadenţă la un an, dobânda este acum de 6,3%. Pentru scadenţă la cinci ani, dobânda este de 7,2%.  O noutate este faptul că se bucură de dobândă mai mare donatorii de sânge. Ei au pentru titlurile de stat FIDELIS în lei, cu scadență la un an, dobânda de 7,3%. 

De asemenea, sunt emise şi titluri de stat Fidelis în euro, iar valoarea lor nominală este de 100 euro. Pentru cele în lei, valoarea nominală este 100 lei. 

O altă diferenţă faţă de sesiunea trecută este reducerea pragului minim de subscrieri pentru donatorii de sânge. Aici, pragul minim este de 500 de lei, faţă de 5.000 de lei, când este în mod normal. 

Citeşte şi: "Ne-au dat lacrimile de bucurie" | Tezaur monetar, vechi de 500 de ani, descoperit de trei bărbaţi într-o pădure din Bihor 

Titlurile de stat FIDELIS pot fi cumpărate de la anumite bănci partenere, de persoane care au minim 18 ani şi sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti. 

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close