Antena 3 CNN Economic Transporturi Angajații din transporturi ies în stradă: ”Sunt proteste pentru supraviețuire. Avem salarii mizere”

Angajații din transporturi ies în stradă: ”Sunt proteste pentru supraviețuire. Avem salarii mizere”

Greva generală din învățământ se extinde și în alte domenii. Angajații din Transporturi se pregătesc de protest. Aceștia vor picheta luni Ministerul Transporturilor.

Angajații din transporturi ies în stradă: ”Sunt proteste pentru supraviețuire. Avem salarii mizere”
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mai 2023   •   10:13

CFR-iștii sunt revoltați din cauza salariilor, a condițiilor de muncă și a infrastructurii. Dacă Guvernul nu vine cu măsuri, 40.000 de angajați din Transporturi au în plan să sisteze activitatea de la 1 iulie.

”De la 1 iulie, de când se pune în aplicare și la CFR legea privind statutul personalului feroviar și până atunci, din 20 iunie 2023, federațiile sindicale feroviare de la CFR Infrastructură pot începe parcurgerea etapelor de grevă generală.

În jurul datei de 1 iulie vor avea și ei posibilitatea să înceapă greva generală și salariații CFR Călători”, a declarat Rodrigo Maxim, șeful Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari. 

Acesta precizează că salariile pe care angajații din sistemul feroviar le au sunt mizere.

Citește și: Crește revolta și la CFR! Angajații se pregătesc să iasă în stradă: "Protestăm pentru soluționarea revendicărilor"

”Sunt proteste pentru supraviețuire. Avem salarii mizere. Mecanicii de locomotivă debutanți au salariul minim brut pe economie. La fel și inginerii.

Practic, avem salarii de necalificați. Nu se poate să mergem în felul acesta”, mai spune liderul sindical.

Și angajații din sistemul sanitar se pregătesc de un protest de amploare, care va avea loc pe 8 iunie. Aceștia adună semnături pentru intrarea în grevă generală.

×
Subiecte în articol: grevă greva transporturi Rodrigo Maxim
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close