Antena 3 CNN Economic Transporturi Sorin Grindeanu: Forajele pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva se apropie de finalizare, cu 2 luni mai devreme

Sorin Grindeanu: Forajele pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva se apropie de finalizare, cu 2 luni mai devreme

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că forajele pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva vor fi gata înainte de termen.

Sorin Grindeanu: Forajele pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva se apropie de finalizare, cu 2 luni mai devreme
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2023   •   19:30

"Forajele pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva (secțiunile E și D) se apropie de finalizare!

Deși termenul contractual pentru execuția forajelor geotehnice este de 4 luni, acestea vor fi finalizate în mai puțin de 2 luni.

Forajele pentru acest lot, pe care se vor construi cele două tuneluri deja faimoase (tunelurile pentru urși), au început în data de 5 martie 2023 și au ajuns deja la 95%.

Pe cei aproximativ 10 km ai acestui lot toate cele 109 foraje necesare se vor finaliza săptămâna viitoare", a anunțat Sorin Grindeanu, sâmbătă, pe Facebook.

Citeşte şi: A fost turnat primul strat de asfalt pe Autostrada Moldovei. Sorin Grindeanu: "Evoluție spectaculoasă a șantierului"

Contractul pentru construcția lotului 2 (secțiunile E și D) al Autostrăzii Lugoj-Deva a fost semnat anul trecut. Termenul de finalizare este de 45 de luni.

Lucrarea costă 1,83 miliarde de lei, banii fiind alocați din PNRR.

După finalizarea acestui lot, se va putea circula pe A1 (parte a coridorului 4 pan-european) de la Sibiu la Nădlac, fără întreruperi, doar în regim de autostradă, a precizat Sorin Grindeanu.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close