Antena 3 CNN Economic Transporturi Sorin Grindeanu: "Undă verde de la Bruxelles pentru România! Programul Operațional pentru Transport a fost aprobat"

Sorin Grindeanu: "Undă verde de la Bruxelles pentru România! Programul Operațional pentru Transport a fost aprobat"

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri pe Facebook că Programul Operaţional pentru Transport a fost aprobat de Comisia Europeană.

Sorin Grindeanu: "Undă verde de la Bruxelles pentru România! Programul Operațional pentru Transport a fost aprobat"
Sursa foto: Facebook/Sorin Grindeanu
de Silvia Preda    |    16 Dec 2022   •   16:46

"Undă verde de la Bruxelles pentru România!

Programul Operațional pentru Transport a fost aprobat de Comisia Europeană.

Suma alocată prin POT 2021- 2027 este de 9,6 miliarde de euro, din care 4,65 miliarde sunt fonduri europene nerambursabile.

Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea infrastructurii mari de transport rutier, feroviar (inclusiv metrou) și naval a României, iîn următorii 7 ani.

Sorin Grindeanu: "Sunt cel puțin 100 de km de drum de mare viteză care vor putea fi deschiși anul viitor"

Printre proiectele care urmează să fie finanțate prin POT 2021-2027 se numără: Autostrăzile Sibiu-Pitești, Sibiu-Brașov, Ungheni-Iași-Tărgu Neamț-Târgu Mureș (mai puțin sectoarele finanțate prin PNRR), Brașov-Bacău, Timișoara-Moravița și Pașcani-Siret.

Vor mai fi finanțate extensii și modernizări ale infrastructurii feroviare ( inclusiv rețeaua de metrou), dar și proiecte pentru îmbunătățirea condițiilor de navigație pe Dunăre", a scris Sorin Grindeanu.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close