Antena 3 CNN Economic Transporturi Negocierile la TAROM continuă. Angajaţii vor să ţină avioanele la sol

Negocierile la TAROM continuă. Angajaţii vor să ţină avioanele la sol

Sunt negocieri între angajaţii TAROM şi conducerea companiei. Dacă nu se va ajunge la o înțelegere, cel puţin zece zboruri ar putea fi anulate în fiecare săptămână.

Negocierile la TAROM continuă. Angajaţii vor să ţină avioanele la sol
Sursa foto: TAROM/Facebook
de Mădălina Ignat    |    23 Aug 2022   •   16:38

Sindicaliștii cer salarii mai mari, iar până acum au reuşit să obţină doar o creştere a valorii bonurilor de masă de la 10 la 30 de lei.

Reprezentanţii sindicatului care a ales să protesteze spun că sunt piloţi şi directori care au salarii de peste 30.000 de lei, în timp ce unii angajaţi, spre exemplu foarte mulţi din teritoriu care au salariul minim pe economie, lucru care îi nemulţumeşte.

Cei care au vacanţe în următoarea perioadă se pot aştepta ca zborurile să fie anulate, fie întâziate.

Sindicatul Piloţilor de la Tarom ameninţă că începând cu 23 august nu va mai decola niciun avion al companiei timp de 3 ore, între 4:00-7:00 dimineaţa, iar mai apoi s-ar putea ajunge chiar şi la o grevă generală.

"Începând cu 23.08.2022, în semn de protest al membrilor Sindicatului Unit TAROM (SUT) piloţi, între orele 04-07 nu va decola niciun avion al Companiei TAROM. Calendarul protestelor va începe cu Notificarea angajatorului SC TAROM SA cu privire la organizarea de către Sindicat a unor greve de avertisment, 2 zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de 2 ore, urmând ca la o dată stabilită de către Sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă, cu respectarea tuturor normelor legale", potrivit comunicatului SUT

"Negocierile (n.red. pentru un nou contract colectiv de muncă) s-au desfăşurat cu dificultate, fără a se ajunge la un acord cu privire la revendicările salariale formulate de Sindicatul Unit Tarom (SUT)", se menţionează în comunicat.

"Unii angajaţi sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Nu se poate ca tu să vii cu 200-300 de lei (...) Conducerea actuală împreună cu Ministerul Transporturilor îşi bate joc de compania TAROM. Nici măcar rata inflaţiei nu am primit. La piloţi s-a oferit undeva sub 6%. Nu se poate aşa ceva, e bătaie de joc. Angajaţii care lucrează la check-in s-a oferit 100 de lei, iar la cei care primesc salariul minim, 350 de lei. Deci noi suntem acum într-un punct în care putem să declanşăm conflictul colectiv de muncă. Mai aşteptăm oferte din partea companiei. Încă nu s-au terminat negocierile",a anunţat unul dintre reprezentanţii Sindicatului Unit TAROM.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close