Antena 3 CNN Economic Transporturi Sorin Grindeanu, despre eliminarea taxei de pod de la Cernavodă: ”Această sumă eu de unde o iau?”

Sorin Grindeanu, despre eliminarea taxei de pod de la Cernavodă: ”Această sumă eu de unde o iau?”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, spune că taxa de pod de la Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR, așa că eliminarea ei s-ar putea face doar dacă suma ar fi compensată din altă parte.

Sorin Grindeanu, despre eliminarea taxei de pod de la Cernavodă: ”Această sumă eu de unde o iau?”
de Andreea Ştefan    |    02 Sep 2022   •   14:25

”Există diverse forme în țările care au infrastructură dezvoltată de a se lua taxe. România nu are o asemenea infrastructură și nu poate percepe taxe separate pe o autostradă, când tu nu ai o autostradă cap-coadă.

Această taxă de la podul de la Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR.

Mie nu mi-ar displăcea acestei taxe, dar dacă mi se asigură la Transporturi, la CNAIR, finanțarea și compensarea acestei sume din altă parte”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor spune că, în acest moment, nu poate fi eliminată taxa de pod de la Cernavodă, pentru că nu poate priva CNAIR de la 30 de milioane de lei.

”Nu pot. Dacă se vine cu compensarea din altă parte acestei sume, eu nu am niciun fel de problemă. (...) E foarte ușor să tăiem non-stop. Această sumă de unde o iau?”, a explicat Grindeanu.

Răspunsul acestuia vine în contextul în care în Parlament există un proiect de lege al PNL care prevede eliminarea taxei de pod de la Cernavodă.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Cernavoda
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close