Antena 3 CNN Economic Transporturi Sorin Grindeanu: "Linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați a fost redeschisă"

Sorin Grindeanu: "Linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați a fost redeschisă"

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat că în această dimineaţă a fost redeschisă linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați. Aceasta va fi folosită pentru transportul de cereale.

 Sorin Grindeanu: "Linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați a fost redeschisă"
Sursa foto: Facebook | Sorin Grindeanu
de Ioana Mircea    |    07 Iul 2022   •   10:59

A fost redeschisă în această dimineață linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați, după 22 de ani.

De astăzi, trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galați, fară a mai avea nevoie de transbordare la frontieră.

"Lucrările realizate de CFR Infrastructură în regie proprie au început pe data de 6 iunie și au fost finalizate cu aproape o lună mai devreme decât termenul estimat", a susţinut ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

CFR susţine că această linie ferată va avea un impact economic important.

"Redeschiderea acestei linii, în lungime totală de 4,7 km, va avea un impact economic important, atât prin creșterea traficului de marfă pe teritoriul României, dar și a volumului de cereale, care vor intra direct în Portul Galați, pe la granița cu Republica Moldova (CFM)”, a menționat CFR Infrastructură, într-o postare pe Facebook.

Pentru ca linia ferată să fie pusă în funcţiune CFR a înlocuit 780 traverse din lemn speciale de 2,80 m, 5,382 de tone de materialul mărunt de prindere, 385 de tone de piatră spartă şi 246 de traverse din lemn.

"Cerealele care vor ajunge astfel rapid în Portul Galați pot fi transferate mult mai eficient pe barje sau pot fi depozitate în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone", a mai punctat ministrul Transporturilor.

×
Subiecte în articol: CFR Sorin Grindeanu portul Galaţi
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close