Antena 3 CNN Economic Transporturi Sorin Grindeanu: Undeva în iunie, în jurul datei de 27, se va inaugura Podul de la Brăila pe varianta scurtă Măcin

Sorin Grindeanu: Undeva în iunie, în jurul datei de 27, se va inaugura Podul de la Brăila pe varianta scurtă Măcin

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că podul de la Brăila va fi inaugurat în jurul datei de 27 iunie pe varianta Măcin.

Sorin Grindeanu: Undeva în iunie, în jurul datei de 27, se va inaugura Podul de la Brăila pe varianta scurtă Măcin
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    21 Apr 2023   •   16:30

"Ce voiam să vă spun legat de această companie (Webuild - n. r.) este că undeva în iunie, în jurul datei de 27 iunie, cine o fi ministru aici şi cu cine o fi prim-ministru, plus/minus câteva zile, de aia fac şi anunţul public, ca să nu mai fie semne de întrebare, se va inaugura Podul de la Brăila pe varianta pe care o ştiţi cu toţii şi anume descărcarea în judeţul Tulcea pe varianta scurtă Măcin, urmând ca varianta de Jijila să fie gata până la sfârşitul anului.

Deci, 27 iunie, plus/minus 2- 3 zile, 2023. Deci, public, da, pentru că este angajamentul pe care dânşii şi l-au luat. Şi l-au mai luat, numai că de data asta le-am spus că trimit în numele ministerului, eu, ca ministru, invitaţie omologului italian să vină la inaugurare. Aşa că folosesc acest prilej ca să punem presiunea mai mare pe dânşii", a afirmat Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu anunță un pas important pentru construcția Autostrăzii Unirii: "Este al doilea proiect de mare viteză"

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţa pe 15 martie 2023, pe pagina sa de Facebook, că stadiul fizic al lucrărilor la pod este de 93,4%, iar al lucrărilor la drumurile de legătură de 60%, stadiul fizic al întregului proiect fiind de 91,9%.

"O echipă de experţi din cadrul CNAIR a fost la Brăila, pentru verificarea stadiilor lucrărilor la podului suspendat peste Dunăre şi la drumurile de legătură, conform prevederilor contractuale. Pentru finalizarea lucrărilor în termenul asumat, antreprenorul trebuie să-şi îmbunătăţească mobilizarea", se menţiona în postarea CNAIR.
 

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu pod Brăila Măcin
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close