Antena 3 CNN Economic Transporturi Pas important pentru reabilitarea căii ferate Craiova - Drobeta Turnu Severin - Caransebeș

Pas important pentru reabilitarea căii ferate Craiova - Drobeta Turnu Severin - Caransebeș

Pas important pentru reabilitarea a peste 100 km de cale ferată pe tronsonul Craiova - Drobeta Turnu Severin - Caransebeș, anunțat de ministrul Sorin Grindeanu.

Pas important pentru reabilitarea căii ferate Craiova - Drobeta Turnu Severin - Caransebeș
Sursa foto: Sorin Grindeanu/ Facebook
de Silvia Preda    |    26 Apr 2023   •   19:53

"Pas important pentru reabilitarea a peste 100km de cale ferată pe tronsonul Craiova- Drobeta Turnu Severin-Caransebeș!

CFR SA a transmis astăzi, în SEAP, spre validare documentațiile pentru contractele de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare a ultimelor 3 Loturi ale acestui tronson, cu o valoare totală de 4,25 miliarde de lei (fără TVA).

Lotul 4 (Drobeta Turnu Severin- Băile Herculane) are o lungime de 41,61 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA): proiectarea va dura 12 luni, execuția 60 de luni. 

Citeşte şi: Cinci oferte concurează pentru Varianta Ocolitoare Timişoara Sud. Anunţul făcut de Sorin Grindeanu

Lotul 5 (Băile Herculane- Poarta) - cu o lungime de 32,637 km și o valoare estimată de 1,45 miliarde de lei (fără TVA): proiectarea va dura 12 luni, execuția 48 de luni.

Lotul 6 (Poarta- Caransebeș)- o lungime de 37,160 km și o valoare estimată de 1,33 miliarde de lei (fără TVA): proiectarea va dura 12 luni, execuția 60 de luni.

Linia de cale ferată Craiova- Drobeta Turnu Severin- Caransebeș (225,28 km) se află pe Coridorul Orient - Est Mediteranean și beneficiază de cea mai mare finanțare prin Programul de Transport: 12,49 miliarde de lei, fără TVA", este mesajul transmis de Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close