Antena 3 CNN Economic Transporturi Tesla recheamă în service peste 300.000 de mașini | Ce spune Elon Musk

Tesla recheamă în service peste 300.000 de mașini | Ce spune Elon Musk

Tesla recheamă în service peste 300.000 de mașini din cauza unor probleme la programul computerului care asigură asistenţa pentru şofer.

Tesla recheamă în service peste 300.000 de mașini | Ce spune Elon Musk
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    17 Feb 2023   •   10:23

La un control al unui organism de reglementare în domeniu s-a stabilit că o astfel de problemă ar putea acţiona în mod periculos atunci când se află într-o intersecție, după cum scrie Agenţia France Presse.

Acțiunile producătorului de vehicule electrice au scăzut cu 5,69% la bursă, după ce notificarea pe această temă a fost făcută publică de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA.

Rechemarea vizează toate modelele din gamă, S, X, Y și Model 3, echipate cu programul problematic, dar şi cele pe care urmează să fie aplicat.

Unele dintre maşinile rechemate au fost fabricate în 2016.

Citește și: Două femei au încercat să alimenteze o Tesla cu benzină | Căutau unde să bage pompa și au găsit rezervorul pentru lichidul de parbriz

FSD, care este testat în prezent, este un așa-numit software de nivel 2, care se referă mai mult la asistența șoferului decât la conducerea autonomă.

Potrivit anunțului publicat de NHTSA, defectele software-ului, atunci când sunt activate, pot face ca vehiculul să continue să meargă drept înainte atunci când a intrat pe o bandă de degajare care, teoretic, necesită viraj.

De asemenea, o mașină cu software-ul FSD activat poate trece printr-o intersecție fără a opri sau fără a încetini.

”Termenul rechemare pentru a descrie o actualizare de software este anacronic și pur și simplu greșit”

×
Subiecte în articol: tesla Elon Musk
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close