Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN 100 de minute România, tabloul sărăciei

România, tabloul sărăciei

România, tabloul sărăciei
08 Noi 2010   •   14:12

Suntem cu 169 de ani în urma statelor aflate în zona euro, în ceea ce priveşte creşterea economică. Concluzia sumbră apare într-o analiză a jurnaliştilor de la Financiarul care arată că, dacă în anii '90 analiştii apreciau că economia României este cu 50 de ani în urma statelor mai dezvoltate din Europa, acum acest decalaj mai are puţin şi ajunge la 2 secole. Asta în condiţiile în care curba de sacrificiu împusă de actualul Guvern aruncă în sărăcie peste 70% dintre români.

Sărăcia i-a împins pe mii de pensionari din Constanţa să se înghesuie, de la 4 dimineaţa, ca să primescă o pungă cu ajutoare de la Uniunea Europeană. O pensionară din iaşi, însă, nu mai speră că va prinde vremuri mai bune iar disperarea a împins-o la sinucidere.

Despre România reală şi despre ce eventuale soluţii ar putea exista pentru ca românii să ducă un trai decent vorbim cu Mariana Câmpeanu, fost ministru al Muncii, Petre Roman, fost prim-ministru, Eugen Nicolicea, deputat UNPR şi cu Vasile Marica, preşedinte Sed Lex.

Iar de la ora 18.00, România furată zi de zi, aflăm la ce sumă se ridică totalul "porcismelor" şi aflăm ce alte furturi din banul public au mai descoperit jurnaliştii, alături de Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close