Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Adrian Cuculis, despre lista prețurilor dinamice la energie: "Să fie una cinstită și să poată fi aplicată"

Adrian Cuculis, despre lista prețurilor dinamice la energie: "Să fie una cinstită și să poată fi aplicată"

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre prețurile dinamice la energie care ar putea fi implementate. Acesta consideră că propunerea nu este o idee bună, dar merită testată.

Adrian Cuculis, despre lista prețurilor dinamice la energie: "Să fie una cinstită și să poată fi aplicată"
Sursa foto: Facebook | Cuculis Adrian Calin
de Ioana Mircea    |    28 Noi 2022   •   18:16

Potrivit noului proiect de lege, românii ar putea plăti un preț diferit la energie electrică pentru fiecare oră de consum. 

Adrian Cuculis a susținut în direct, în cadrul emisiunii Decisv, că aceasta nu este o idee bună, din cauza faptului că poate avea probleme la implementare, comparând situația cu cea actuală în care românii plătesc un preț diferit la curent în funcție de plafonul de kilowați pe care îl ating.

" Eu nu cred vreo clipă că o să iasă ceva bun din treaba asta.Ei n-au fost în stare pe o ordonanță extrem de simplă: trebuie să tarifezi persoana care îți consumă 100 de kw, atât, cea cu 255, atât și cea cu 300 atât.

Eu nu spun că nu trebuie încercat, pentru că merită încercată orice fel de inginerie de felul acesta în condițiile în care avem facturi de zeci de mii de lei.

Dacă vii cu o listă dinamică, lista asta să fie în primul rând cinstită, să fie una transparentă și să fie una care să poată fi implementată", a declarat avocatul.

Potrivit proiectului, perioada de facturare ar fi lunară iar furnizorii ar fi obligați să accepte eșalonarea facturilor cel puțin egală cu perioada de facturare pentru care a fost emisă factura. 

O altă noutate este introducerea contractului cu prețuri dinamice. Dar și simplificarea facturilor. 

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close