Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Sute de elevi, la evenimentul dedicat fostului premier Alexandru Marghiloman. Strănepoata marelui om politic: "O zi foarte importantă, foarte emoționantă"

Sute de elevi, la evenimentul dedicat fostului premier Alexandru Marghiloman. Strănepoata marelui om politic: "O zi foarte importantă, foarte emoționantă"

La 99 de ani de la moartea fostului premier, Alexandru Marghiloman, Primăria din oraşul Buzău, locul natal al politicianului, îi dedică o zi întreagă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2024   •   18:10

Sute de elevi redescoperă, astfel, istoria mare a României. La 99 de ani de la trecerea la cele sfinte a lui Alexandru Marghiloman autorităţile aduc un omagiu prin refacerea grajdurilor și a casei de oaspeți, care a fost vizitată inclusiv de Familia Regală.

"Astăzi, 10 Mai 2024, am inaugurat aceste clădiri minunate, casa de oaspeți și aceste celebre grajduri. Redăm o parte din istoria veche a Buzăului buzoienilor dar și românilor, pentru că Marghiloman este o legendă cel puțin pentru Buzău, dar este o legendă pentru întreaga Românie", spune primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

"Acest om a fost un mare patriot, mare iubitor de țară și este un exemplu bun pentru politicienii de acum, mai ales că suntem în plină campanie", a mai spus el, vineri, la Antena 3 CNN.

La 99 de ani de la dispariția marelui om de stat Alexandru Marghiloman, fost prim-ministru al României, Primăria din Municipiul Buzău, locul unde s-a născut politicianul, i-a dedicat o zi întreagă.

"O zi foarte importantă, foarte emoționantă. Sperăm să se mai repete, dar nu știu ce se poate mai mult decât atât", a declarat strănepoata marelui om politic, Irina Vlăducă Marghiloman.

Alexandru Marghiloman s-a născut în 1854, în Buzău, fiind o figură politică importantă a istoriei României.

În Parcul Marghiloman din municipiul Buzău se află Conacul Marghiloman, unde au fost efectuate lucrări de reabilitare. Patru clădiri din patrimoniul Marghiloman au fost reabilitate spectaculos.

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close