Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Cine ar putea primi bani pe card pentru facturi | E scandal pe noile tarife la energie

Cine ar putea primi bani pe card pentru facturi | E scandal pe noile tarife la energie

Este scandal pe noile prețuri fixe propuse la curent, care să fie plătite de populație. În unele cazuri, facturile la curent se majorează cu 50%.

Cine ar putea primi bani pe card pentru facturi | E scandal pe noile tarife la energie
Sursa foto: Facebook Gina Vacariu
de Gina Vacariu    |    Silvia Preda    |    31 Oct 2022   •   16:37

Partidul Social Democrat vrea ca banii pentru plata facturilor să fie primiți de românii vulnerabili pe carduri. 

PSD vine cu o variantă și anume prețuri fixe pentru consumatorii casnici, dar și non-casnici, care să fie între 1,20 şi 1,30 de lei / kWh. Adică, același preț să fie plătit și de săraci și de bogați, a explicat Gina Vacariu la Antena 3 CNN.

Ca să nu crească facturile cu până la 50% pentru persoanele vulnerabile, cei de la PSD vin cu această variantă - persoanele cu venituri mici să primească practic bani pe carduri cu care să își plătească facturile la energie electrică, tocmai pentru ca ei, care acum plătesc 0,68 lei pe fiecare kilowatt, să nu aibă facturi mai mari cu 50% și să nu le poată plăti odată cu stabilirea noului preț fix. Deocamdată este doar o idee.

Scandal pe noile tarife. Cum ar putea creşte factura la curent cu 50%

De subliniat este faptul că doar o mică parte dintre români ar putea beneficia de acești bani. Restul se vor trezi cu facturi mai mari cu 50% la energia electrică.  

"Au apărut tot felul de contre în coaliția de guvernare. Vom vedea cum vor face până la urmă", a încheiat Gina Vacariu.

Facturi mai mari cu 50% la curent! O mare categorie de români ar putea plăti facturi duble la iarnă

În acest moment, 90% dintre români, potrivit autorităților, beneficiază de prețuri plafonate la energie electrică. Fie că plătesc 0,68 lei/kWh pentru că au un consum de până în 100 kW pe lună, fie că plătesc 0,80 lei/kWh pentru că au un consum de până în 255 kW/lună.

Aceste prețuri fixe ar însemna facturi cu 50% mai mari pentru această categorie care, în acest moment, este protejată de legislația în vigoare.  

×
Subiecte în articol: facturi curent energie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close