Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Banii europeni nefolosiţi în criza Covid vor fi folosiţi pentru criza energetică

Banii europeni nefolosiţi în criza Covid vor fi folosiţi pentru criza energetică

Banii care au rămas nefolosiţi în criza Covid, la nivelul Uniunii Europene, vor fi redirecţionaţi acum pentru a ajuta populaţia să îşi plătească facturile.

Banii europeni nefolosiţi în criza Covid vor fi folosiţi pentru criza energetică
Sursa foto: Sursa foto: Pixabay/jplenio
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Ian 2023   •   20:11

Este vorba despre peste 40 de milarde de euro care vor merge atât către oameni, cât şi către firmele mici.

Cum și când se va întâmpla asta, aflați mâine dimineață de la 09:30 la emisiunea Be EU cu Sabina Iusub.

”În cazul nostru, ceea ce este important acum este că Uniunea Europeană să poată ajuta prin diferite programe, prin diferite fonduri, așa cum a fost cazul cu pandemia, așa cum a fost mereu valabil prin fondurile regionale, prin cele pentru energie, pentru a ajuta cetățenii să plătească facturile la energie, pentru a ajuta IMM-urile pentru a face față la această creștere a prețului la energie”, a declarat Jaume Duch, purtător de cuvânt al Parlamentului European (PE), în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PE a susținut că "banii care nu au fost încă accesați, vor fi relocați către consecințele mai pregnante ale acestei crize cu care se confruntă cetățenii".

”Sunt multe lucruri care au fost făcute în ultima lună și vor fi făcute de către Parlament în luna care urmează.  De pildă, vom redirecționa o parte din banii care erau pregătiți, care încă mai erau acolo pentru a ajuta statele membre și cetățenii să facă față consecințelor pandemiei de Covid. Acești bani, banii care nu au fost încă accesați, vor fi relocați către consecințele mai pregnante ale acestei crize cu care se confruntă cetățenii”, a mai declarat Jaume Duch.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close