Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Expert al Poștei Române, despre noul calendar al pensiilor pentru ianuarie 2023: Când se va face plata

Expert al Poștei Române, despre noul calendar al pensiilor pentru ianuarie 2023: Când se va face plata

Cornelia Văduva, expert al Poștei Române, anunţă noul calendar al pensiilor în 2023. Când vor ajunge banii la pensionari.

Expert al Poștei Române, despre noul calendar al pensiilor pentru ianuarie 2023: Când se va face plata
Sursa foto: profimedia
de Claudia Popovici    |    30 Dec 2022   •   20:58

Poșta Română anunţă livrarea cu întârziere a pensiilor în luna ianuarie 2023. Astfel, pensiile se vor plăti în intervalul 6-19 ianuarie, în timp ce ministrul Muncii şi şeful Casei de Pensii au vorbit, anterior, de data de 3-4 ianuarie, ca fiind ziua în care încep plățile.

"Achitarea pensiilor se va decala puțin în luna ianuarie față de programul obișnuit. Acest lucru se întâmplă în fiecare an în luna ianuarie începând cu anul 2019.

Este cauzat și de perioada sărbătorilor, când angajații din toate domeniile de activitate au dreptul la câteva zile libere pentru a le petrece alături de familie și de faptul că în luna ianuarie Casa Națională de Pensii virează banii cu o decalare de câteva zile față de programul obișnuit.

Sunt necesare anumite proceduri specifice, începutului de an bugetar și banii urmează un circuit bancar din trezorerii, în conturile Poștei. De aceea se produce în situația aceasta de întârziere", a spus Cornelia Văduva, expert al Poștei Române, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

Noul calendar al pensiilor pentru ianuarie 2023: Când se va face plata

- la domiciliu – în perioada 6 – 17 ianuarie 2023;

- la ghișeele subunităților poștale – până pe data de 19 ianuarie 2023.

"Ca și anul trecut, salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a finaliza distribuirea pensiilor într-un interval comasat de doar opt zile lucrătoare, față de intervalul obișnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1 – 15 ale fiecărei luni. 

Este o situație specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an, având în vedere această perioadă în care angajații din toate domeniile de activitate au dreptul la zile libere pentru a le petrece alături de familie", a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, în cadrul comunicatului emis pe siteul instituţiei. 

×
Subiecte în articol: pensii Posta Romana Ministerul Muncii
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close