Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Răsturnare de situaţie în cazul exploziei de la Crevedia. Patronii staţiei GPL au făcut plângere penală împotriva a trei pompieri

Răsturnare de situaţie în cazul exploziei de la Crevedia. Patronii staţiei GPL au făcut plângere penală împotriva a trei pompieri

Patronii stației GPL, care a sărit în aer la Crevedia, au depus plângere penală împotriva a trei pompieri care au intervenit la locul tragediei, acolo unde șase oameni au murit în urma exploziei.

de Georgiana Murgilă    |    07 Mai 2024   •   16:46

Vorbim despre o mișcare de ultimă oră făcută de patronii stației GPL de la Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stânga. Aceștia au depus o plângere penală împotriva trei persoane care au avut rolul de a coordona misiunea de salvare de la Crevedia.

Mai exact, vorbim despre trei persoane cu funcții de conducere în ISU București-Ilfov și ISU Dâmbovița, fie că vorbim despre șefi fie că vorbim despre prim-adjunctul de la ISU Dâmbovița. Ei bine, aceștia îi acuză de neglijență în serviciu, de asemenea abuz de autoritate, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Mai exact, îi acuză de felul în care au intervenit și de felul în care au considerat că nu există riscul producerii unei explozii și că nu ar fi făcut o recunoaștere corespunzătoare în teren.

În acest sens, avocați celor doi patroni de la Crevedia dau citate chiar din declarațiile pe care cei trei le-au dat în fața procurorilor militari de la Parchetul General, și susține unul dintre ei că "nu doreau să se stingă flacăra, deoarece dacă se stingea încărcătura ar fi format un nor toxic".

 

De asemenea, recunosc, potrivit plângerii depuse de patronii de la Crevedia, recunosc cei acuzați de ei de faptul că nu au prevestit că acolo vor avea loc explozii, deoarece au considerat că este utilă și eficientă metoda pe care o foloseau, respectiv aceea de a răci auto-cisterna care ulterior a explodat, văzând că timp de 90 de minute nu s-a întâmplat nimic grav.

De asemenea, dau citate inclusiv din declarațiile pompierilor, adică ale sub-alternilor care au avut de suferit de pe urma acestei explozii. Și unii dintre ei au susținut faptul că și-au dat seama încă de la început că este o chestiune de timp până când acolo se vor produce explozie.

Așadar, iată vorbim despre o plângere care ar putea răsturna întreg mersul anchetei, anchetă care este aproape de final, având în vedere că procurorii au la dispoziție inclusiv acel raport al celor de la Insemex, care susțin că stația GPL de la Crevedia era o bombă cu ceas.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close