Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Crăciunul și Paștele, șterse din calendar la o universitate de top din Londra | Anterior, Oxford și Cambridge au procedat la fel

Crăciunul și Paștele, șterse din calendar la o universitate de top din Londra | Anterior, Oxford și Cambridge au procedat la fel

O universitate din Marea Britanie a anulat Crăciunul și Paștele.

de Mircea Maer    |    31 Ian 2023   •   19:46

Decizia se referă la schimbarea numelor date vacanțelor de sărbători.

Astfel, pe fondul globalizării, denumirile vacanțelor asociate celor două mari sărbători creștine au fost modificate, cu scopul de a oferi "o atmosferă internațională", după cum spun responsabilii universității.

Modificarea se aplică din anul universitar următor.

"Crăciunul și Paștele au fost 'anulate' de o universitate de top din Marea Britanie, în încercarea de a elimina terminologia creștină și de a deveni un mediu ceva mai internațional.

Citește și: Părintele Constantin Necula, lecţia din spatele expresiei "să îţi porţi crucea": "Oamenii ar fi uimiţi"

Este vorba despre London School of Economics (LSE), o universitate de prestigiu, fondată în 1895 și având deja renumele de instituție de învățământ globală. 

În prezent, structura anului universitar cuprinde vacanța de Crăciun, perioada semestrială din timpul postului Crăciunului, vacanța de Paște, semestrul de vară și vacanța de vară.

LSE: "Noile denumiri reflectă mai bine natura internațională a comunității noastre"

Universitatea este acum pregătită să elimine tradiția, așa cum s-a întâmplat, de altfel, la alte două universități renumite, Cambridge și Oxford. 

'Aceste noi denumiri folosesc o terminologie mai accesibilă și pe scară largă și reflectă mai bine natura internațională a comunității noastre și angajamentului nostru global', au anunțat reprezentanții instituțiilor.

Dar care sunt noile denumiri? De anul viitor, vacanța de Crăciun va fi redenumită 'vacanța de iarnă', iar vacanța de Paște va deveni, simplu, 'vacanța de primăvară'.

Corespondent Antena 3 CNN: "Voci din Marea Britanie spun că universitățile britanice sunt sub influența Bisericii Woke"

Există și critici față de această acțiune. De exemplu, Toby Young, secretarul general al Uniunii pentru Libertatea de Expresie, afirmă ar înțelege demersul, dacă acesta ar fi un efort de a 'seculariza' (a separa de religie, n.r.) LSE. 'În realitate, acest fapt  arată că majoritatea universităților britanice sunt sub influența unui nou cult religios, Biserica Trezirii - biserica Woke', spune Young.

Și alte voci recunoscute public din Marea Britanie critică noile schimbări.

De exemplu, Simon Culvert, Institutul Creștin din Marea Britanie, avertizează de ani buni că sunt marginalizați creștinii, că se vrea scoaterea lor din viața publică, iar acest lucru care se întâmplă universitățile din Marea Britanie susțin, susține aceste teorii", a relatat corespondentul Antena 3 CNN în Marea Britanie, Mircea Maer. 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close