Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Două cutremure în România. Unul dintre ele s-a produs aproape de București | Reacția directorului INFP

Două cutremure în România. Unul dintre ele s-a produs aproape de București | Reacția directorului INFP

Cutremure în România, 8 februarie 2024. Un cutremur s-a produs foarte aproape de București, la o distanță de doar 20 de kilometri. Câteva ore mai târziu, un nou cutremur, a avut loc în Vaslui.

de Andreea Ştefan    |    08 Feb 2024   •   16:53

Primul cutremur, produs în apropiere de București, cu magnitudinea de 2,1, a avut epicentrul în județul Ilfov și s-a resimțit inclusiv la Ploiești.

Câteva ore mai târziu, un nou cutremur, de 2,5, de această dată, a avut loc în Vaslui și s-a resimțit în mai multe orașe, inclusiv Galați și Iași.

Constantin Ionescu, director INFP, a declarat la Antena 3 CNN că nu este neobișnuit ca un cutremur să se producă în județul Ilfov.

”S-au mai produs cutremure crustale în apropiere de București. Chiar anul trecut s-a produs în nordul Capitalei un cutremur de 2 grade.

Cutremurele în zona de est a Bucureștiului, mai ales în toată platforma aceasta moezică, există falii foarte mici, unde se produc din când în când cutremurele cu magnitudini în jur de 3-4 grade.

Ele se produc o dată pe an, o dată la 2-3 ani. N-au fost foarte dese și nu s-a produs un roi de cutremure cum s-au produs în alte părți, în Oltenia sau pe la Galați sau în alte zone”, a declarat Constantin Ionescu, director INFP.

Cutremure în lanț în România. Activitate seismică importantă într-o zonă neobişnuită

Cutremure în lanț în România, pe data de 5 februarie 2024. Trei seisme s-au produs în țara noastră. Activitate seismică importantă într-o zonă neobişnuită.

Un seism de 2,2 grade s-a produs în Muntenia, judeșul Argeș, la ora 6:11. 

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la o adâncime de 10,2 km, în apropierea următoarelor orașe: 29 km SV de Târgoviște, 29 km SE de Pitești, 68 km V de Ploiești, 74 km NE de Slatina, 77 km SE de Râmnicu Vâlcea, 79 km NV de București.

Un al doilea cutremur, cu o magnitudine de 2,3, s-a produs la 6:14, în Muntenia, județul Dâmbovița, la adâncimea de 7,9 km. 

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 27 km SV de Târgoviște, 31 km SE de Pitești, 66 km V de Ploiești, 76 km NE de Slatina, 77 km NV de București, 79 km SE de Râmnicu Vâlcea.

Tot luni, 05 Februarie 2024, la ora 15:31:32 (ora locală a României) s-a produs în Muntenia, Dâmboviţa, un cutremur cu magnitudinea ml 2,9. Seismul s-a produs la adâncimea de 9,2km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 28km SV de Târgovişte, 31km SE de Piteşti, 66km V de Ploieşti, 76km NE de Slatina, 77km NV de Bucureşti, 79km SE de Râmnicu Vâlcea.

Anul trecut, cea mai puternică mişcare tectonică, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

×
Subiecte în articol: cutremur seism București INFP
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close