Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Dr. Carmen Dorobăţ, soluţii pentru gestionarea reacţiilor adverse în urma vaccinării COVID: "Este nevoie de o cooperare între medici ca să putem ajuta"

Dr. Carmen Dorobăţ, soluţii pentru gestionarea reacţiilor adverse în urma vaccinării COVID: "Este nevoie de o cooperare între medici ca să putem ajuta"

Dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist, a comentat raportul oficial care arată că peste 40.000 de români au suferit reacții adverse în urma vaccinării COVID. Care sunt concluziile.

Dr. Carmen Dorobăţ, soluţii pentru gestionarea reacţiilor adverse în urma vaccinării COVID:  "Este nevoie de o cooperare între medici ca să putem ajuta"
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    10 Ian 2023   •   18:23

Este oficial! Peste 40.000 de români au suferit reacții adverse în urma vaccinării COVID. Este adevărul spus despre românii care s-au îmbolnăvit după administrarea vaccinului COVID, potrivit unui raport publicat de comitetul care a administrat toate activitățile privind vaccinarea pe teritoriul României în perioada 2020-2022.

Printre acestea sunt reacții grave, cum ar fi șocul anafilactic, paralizia facială. De asemenea, sunt cazuri de miocardită.

Întrebată câte dintre astfel de afecțiuni necesită investigații medicale suplimentare, sau tratament pe o perioadă îndelungată și cum ar putea statul român să suporte toate aceste cheltuieli, dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist, a spus:

Dr. Carmen Dorobăţ, propunere pentru autorități privind gestionarea reacțiilor adverse în urma vaccinării COVID

"Eu aș spune că acest document este extrem de bine venit pentru că pune la punct o gamă largă de simptome pe care noi medicii, le legam mai mult sau mai puțin de administrarea de vaccin.

Vedeți în tabelul respectiv o serie de afecțiuni care necesită o cooperare interdisciplinară între infecționist și medic hematolog, pentru că vedeți tulburări hematologice, aș adăuga eu medic cardiolog, pentru că dacă citim cu atenție este vorba și despre miocardită.

De asemenea medic neurolog, pentru că iată, poate fi vorba chiar despre accident vascular cerebral prin accident tromboembolic, deci o gamă largă de simptome care necesită o colaborare între medici și ar fi extrem de bine venit ca la nivel național să se ia o astfel de atitudine, încât să putem îngriji comunitar nu numai astfel de simptome, post vaccinare, dar și tot ceea ce înseamnă sindrom post-COVID", a explicat medicul infecționist Carmen Dorobăţ. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close