Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv În timp ce elevii din Maramureș sunt obligați să cânte imnul la începutul orelor, prefectul ce a impus această regulă nu știe decât două versuri | Moment hilar la Antena 3 CNN

În timp ce elevii din Maramureș sunt obligați să cânte imnul la începutul orelor, prefectul ce a impus această regulă nu știe decât două versuri | Moment hilar la Antena 3 CNN

În timp ce elevii din Maramureș sunt obligați printr-o circulară a prefectului să cânte imnul României la începutul orelor, acesta a arătat, într-o intervenție la Antena 3 CNN, că nu știe decât primele două versuri.

de Anamaria Nedelcoff    |    17 Noi 2023   •   18:13

”Este vorba despre o lege care este din 1994 în vigoare și doar în calitatea mea de prefect am atras atenția asupra respectării ei. Este rolul meu ca să veghez la respectarea legii”, a declarat Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș, la Decisiv.

Acesta a fost luat prin surprindere când jurnalista Cătălina Porumbel l-a pus să intoneze prima strofă din imnul României. Rudolf Stauder a știut doar primele două  versuri, iar dialogul ce a urmat a fost unul halucinant.

”Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,

În care te-adânciră barbarii de tirani!”, și-atât. După care s-a oprit vreme de secunde bune, timp în care putea căuta versurile imnului național pe internet.

”Domnule prefect, ce faceți, păi nu știți imnul României?”, l-a întrebat Cătălina Porumbel.

Apoi, iritat de situație, a recitat și următoarele două versuri, susținând că nu i-a șoptit nimeni, ”pentru că sunt singur acasă”.

Prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder, a solicitat profesorilor din şcolile gimnaziale ca programul zilnic să înceapă cu intonarea imnului naţional.

×
Subiecte în articol: Rudolf Stauder imn national Maramureș
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close