Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Elevii ar putea să învețe meșteșuguri românești și zicători în școli. Scopul ar fi eliminarea tentativei UE de a șterge identitatea națională

Elevii ar putea să învețe meșteșuguri românești și zicători în școli. Scopul ar fi eliminarea tentativei UE de a șterge identitatea națională

Un proiect de lege propus de partidul AUR prevede ca elevii să învețe meșteșuguri românești și zicători în școli. Inițiatorii proiectului spun că scopul acestuia ar fi eliminarea tentativei UE de a șterge identitatea națională a statelor membre.

Elevii ar putea să învețe meșteșuguri românești și zicători în școli. Scopul ar fi eliminarea tentativei UE de a șterge identitatea națională
Sursa foto: Facebook | Firicel cu Har
de Ioana Mircea    |    20 Oct 2022   •   17:36

AUR a depus un proiect de lege pentru o nouă disciplină obligatorie în şcoli care să combată "direcțiile trasate de Uniunea Europeană".

Dacă acesta va fi adoptat în Parlamentul României, elevii ar urma să studieze creații populare, doine și balade.

De asemenea, aceștia vor asculta basme și legende, vor învăța proverbe și zicători sau poezii și vor studia despre arta meșteșugărească. Acesta din urmă presupune studiul de prelucrare a ceramicii, obiectelor din lemn, țesături, broderii. Nu în ultimul rând, elevii vor învăța să gătească preparate românești.

Totodată, profesorii ar fi nevoiți să realizeze cursuri de perfecționare pentru a avea competența să predea această disciplină. Asta își doresc cei care au inițiat acest proiect deputații și senatorii AUR, în frunte cu liderul acestei formațiuni, George Simion.

Scopul pentru care a fost depus acest proiect de lege este de a elimina, spun inițiatorii, tentativa Uniunii Europene de a șterge identitatea națională a statelor membre.

Până în acest moment, membri din PSD, PNL și UDMR au spus că nu ar susține un astfel de proiect, considerat a fi unul antieuropean.

×
Subiecte în articol: meşteşug şcoală aur
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close