Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Explozie puternică la 60 de kilometri de Istanbul, în portul Derince din Turcia. Zeci de persoane au fost rănite: "Am crezut că era cutremur"

Explozie puternică la 60 de kilometri de Istanbul, în portul Derince din Turcia. Zeci de persoane au fost rănite: "Am crezut că era cutremur"

O explozie puternică a avut loc în urmă cu scurt timp în portul Derince din Turcia, la 60 de kilometri de Istanbul.

de Ioana Mircea    |    07 Aug 2023   •   16:29

Update 18.57 Douăsprezece persoane au fost rănite, dintre care trei sunt în stare gravă, în urma exploziei. Nicio navă din port nu a fost avariată în urma incidentului, au precizat autorităţile.

Update 17.19 Explozia s-ar fi produs din cauza "prafului de cereale care provoacă un blocaj", potrivit guvernatorului Turciei, Kocaeli, Seddar Yavuz.

"Evaluăm că s-a produs din cauza comprimării prafului de cereale, în timpul transferului grâului de pe nave în depozitul de cereale. Avem 10 răniți, doi în stare gravă. În prezent, procesul de răcire continuă și, după cum știți, vremea este foarte caldă acum, dar vom continua până când totul va reveni la normal”, a declarat Seddar Yavuz.

Știrea inițială

Explozie puternică în portul Derince, din Turcia, la aproximativ 60 de kilometri sud-est de Istanbul, în jurul orei 14.40. Deflagrația a afectat două silozuri de cereale. Un număr mare de echipaje de pompieri și paramedici au fost trimiși în zona exploziei unde se vede fum dens.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Numeroase persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, în provincia turcă Kocaeli. Se crede că totul s-a întâmplat în timp ce o navă cumpăra grâu în acel punct. Autoritățile nu au făcut momentan nici o declarație, potrivit reporterului CNN, Hasret Kaya.

Citește și: Atac armat la un consulat suedez din Turcia! Un funcţionar turc a fost împuşcat şi este în stare gravă

Explozia s-a simţit foarte puternic, iar cel puţin zece persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă.

"A fost un zgomot foarte puternic, am crezut că era cutremur. Este un incident grav, dar este localizat", a declarat primarul oraşului Derince, Zeki Aygün. La locul incidentului au intervenit zeci de echipaje de pompieri şi ambulanţe. Autorităţile turce încearcă să afle cauzele producerii deflagraţiei.

×
Subiecte în articol: explozie turcia
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close