Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Ce faci dacă primeşti 3 facturi la energie şi nu le poţi plăti

Ce faci dacă primeşti 3 facturi la energie şi nu le poţi plăti

Sunt situaţii în care românii primesc 3 facturi la energie. Cătălina Porumbel a prezentat la emisiunea "Decisiv" ce poţi face dacă primeşti 3 facturi la energie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2022   •   18:06

"Noi în momentul de față întâmpinăm probleme pe un anumit segment de consumator - consumatorul, între 100 și 300 de kilowați oră pe lună -  în rest nu au intervenit modificări, deci nu ar trebui să avem vreo problemă. Modul în care se facturează este în funcție de cum s-a căzut de acord între furnizor și consumator. 

Adică nu pot să-mi închipui o singură factură pe 6 luni sau o singură factură pe 5 luni. O factură se emite așa cum ai căzut de acord, o dată pe lună, o dată la 2 luni, depinde cum ai contract", a spus Dana Daraban, director executiv al Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie.

Ce faci dacă primeşti 3 facturi la energie

1. faci o solicitare către furnizor
2. ceri amânarea termenului de plată a facturii
3. ceri plata în rate a facturilor

Cât vor plăti românii pe energie de la 1 ianuarie 2023. Piața nu va fi reglementată, ci ”semi-reglementată”

În urma discuțiilor premierului Nicolae Ciucă cu președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, Guvernul României va trebui, ca până la finalul lunii noiembrie, să vină cu o nouă ordonanță de urgență în ceea ce privește energia.

Ordonanța de urgență presupune o semi-reglementare pe piața energiei. Asta înseamnă că nu va fi o reglementare clasică, ci va avea și o componentă de piață liberă, sau o piață ”administrată”.  

×
Subiecte în articol: facturi energie
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close