Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Baron politic condamnat la închisoare pentru corupţie. Florin Ţurcanu este căutat pentru a fi încarcerat

Baron politic condamnat la închisoare pentru corupţie. Florin Ţurcanu este căutat pentru a fi încarcerat

Florin Țurcanu, fost șef al Consiliului Județean Botoșani, este căutat în aceste momente pentru a fi încarcerat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Dec 2022   •   16:23

Fostul deputat și președinte al Consiliului Județean Botoșani a fost condamnat astăzi de Curtea de Apel Suceava la o pedeapsă de doi ani și șase luni cu executare pentru fapte de corupţie.

Faptele au fost comise în perioada iunie 2013-septembrie 2014. Pedeapsa pronunțată de Curtea de Apel Suceava este definitivă.

Dosarul, trimis în judecată încă din 2016, vizează fapte petrecute între 2013-2014 atunci când procurorii spun că Florin Țurcanu a primit foloase necuvenite pentru a atribui mai multe contracte prin atribuire directă sau a promis că va interveni asupra unor licitații publice.

Florin Țurcanu, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare

În fapt, cel care a dat mita a făcut lucrări la casa socrului lui Florin Țurcanu, lucrări în valoare de peste 270.000 de lei în care au intrat materiale de construcții, dar și bunuri electrocasnice. Iar în schimbul acestor reparații la acea casă, Florin Țurcanu a promis trei contracte prin atribuire directă și intervenția la mai multe licitații publice, a relatat corespondentul Antena 3 CNN Paul Ciurari.

Florin Ţurcanu fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție, iar după mai mulți ani de judecată era la un pas chiar și să scape de închisoare, deoarece mai multe dintre fapte s-au prescris. 

 

 

×
Subiecte în articol: Florin Ţurcanu Botoșani spaga
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close