Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv FMI supervizează regulile pentru majorarea pensiilor: "Guvernul trebuie să fie foarte atent"

FMI supervizează regulile pentru majorarea pensiilor: "Guvernul trebuie să fie foarte atent"

Delegația Fondului Monetar Internațional a descins luni la sediile PNL și PSD şi a discutat algoritmii din spatele majorări pensiilor din România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Oct 2023   •   17:10

Experții FMI veniți la noi în țară susțin că majorarea pensiilor trebuie să țintească grupurile care au cea mai mare nevoie.

Premierul Marcel Ciolacu vorbește despre creșteri de pensii de până la 40%, dar FMI avertizează că majorările trebuie să se îndrepte către anumiţi români.

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional, Jan Kees Martijn, spune că Guvernul are de făcut o alegere dificilă pentru fiecare dintre aceste cheltuieli pentru că nivelul deficitului este prea mare şi trebuie redus.

"Este ceva loc pentru persoanele care au cea mai mare nevoie, dar Guvernul trebuie să fie foarte atent şi să țintească foarte atent anumite grupuri.

Este o alegere şi trebuie să vadă întreaga gamă de oameni care sunt impactări de inflația mare şi să țintească cheltuielile cu atenție către grupurile care au cea mai mare nevoie", spune şeful FMI.

Citeşte şi: Un nou scandal pe legea pensiilor. Câţi bani primesc, de fapt, pensionarii de la 1 ianuarie. Calcule actualizate

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close