Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Ce a făcut George Simion cu milioanele de la nuntă | 3 sume făcute publice pentru darul de nuntă. Cine minte?

Ce a făcut George Simion cu milioanele de la nuntă | 3 sume făcute publice pentru darul de nuntă. Cine minte?

Am mers pe urma banilor de la nunta anului în politică. Am descoperit că suma strânsă de liderul AUR George Simion la nuntă nu se află în conturile fundației.

Ce a făcut George Simion cu milioanele de la nuntă | 3 sume făcute publice pentru darul de nuntă. Cine minte?
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    29 Sep 2022   •   16:28

La o luna de la nunta lui George Simion, rămân încă multe controverse legate de banii strânși de miri. La evenimentul din comuna Măciuca, judeţul Vâlcea, au fost amplasate urne în care participanții au putut dona bani. Din imaginile surprinse la eveniment, pare că invitații nu au fost foarte darnici.

”Am strâns 72.000 de euro. În total, cum a dat domnul Gigi Becali, cum a dat domnul pirotehnic, cum au fost apa, berea, o să ajungă la o estimare de 400.000 de euro”, a declarat George Simion.

Pe lângă urne, simpatizanții lui George Simion și soției sale au mai avut posibilitatea să doneze bani într-un cont deschis special. De acest cont s-a ocupat fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni.

”Este un subcont constituit special pentru această caravană medicală care va fi făcută. Cred că în jur de, ce știam eu acum patru, cinci zile, în jur de 260 de milioane vechi. 26.000 de lei, da”, a declarat Eugen Popescu, fondatorul Fundației.

Mai exact, s-au strâns 24.660 lei, potrivit răspunsului oficial primit din partea Fundației, ulterior. Asta în timp ce George Simion a declarat că a strâns 72.000 de euro.

La telefon, Eugen Popescu ne-a promis că ne va arăta și un extras de cont, dar, ulterior, s-a răzgândit. Nu a vrut să se mai întâlnească cu noi. Banii sunt în cont și rămân până când se vor strânge suficienți pentru spitalul mobil pe care vrea să-l înființeze AUR, potrivit lui Eugen Popescu. Fondatorul Fundației recunoaște că suma este infimă, dar nu știe însă de cât este nevoie și nici cum și când se va strânge diferența.

”Vedem ce mai putem trage și din alte surse și după aceea vor intră în acest proiect al caravanei medicale. Sunt mai multe cabinete medicale mobile care vor acordă asistență medicală în mai multe zone. Dar 26.000 de lei este o sumă mică”, a mai spus fondatorul Fundației.

Prieten de peste zece ani cu George Simion, Eugen Popescu susține că, pe lângă a strânge bani la nuntă, în paralel s-a ocupat și de un alt eveniment cultural care ar fi avut loc, culmea, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, în comuna Măciuca din judeţul Vâlcea, dar care a fost separat de nunta liderului AUR. La acel eveniment a cântat artistul Nicu Covaci de la trupa Phoenix.

”O fundație culturală a făcut contract cu noi pentru suma de 8.000 de euro, să cântăm pe un câmp la zece mii de oameni. La un kilometru mai sus de deal era o nuntă.

Să fie clar că n-am cântat pentru nunta lui George Simion. Este un băiat cumsecade, a venit și m-a pupat pe scenă. Dar eu n-am cântat la nicio nuntă, dragă mea. Cum puteți vorbi așa? Cine spune așa ceva este un ticălos”, a spus artistul Nicu Covaci.

”Domnul Covaci a spus că dumnealui a semnat un contract cu Fundația, dar nu din acel subcont.

Banii au provenit din banii Fundației, din sponsorizare făcută de diverși donatori, nu legat de această caravană medicală. Era strict o chestiune legată de evenimentul cultural care avea o conotație legată de românii de pretutindeni. Evenimentul cultural a funcționat cumva separat cu nuntă domnului Simion

Partea de eveniment cultural a fost organizat cumva aparte, undeva pe un spațiu limitat”, a mai declarat Eugen Popescu.

Primarul din comuna Măciuca nu știe însă să fi avut loc un alt eveniment în localitate pe 27 august.

Potrivit răspunsului scris primit ulterior de la Eugen Popescu, prestația lui Nicu Covaci a fost plătită din donațiile primite de la trei persoane fizice. Popescu susține că donatorii nu au avut legătură cu nunta lui Simion şi numele acestora nu poate fi dezvăluit.

”Urmare al anunțului public făcut pe dată de 05.08.2022, în contul Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni, până în dată de 18.09.2022, s-au strâns 24.660 lei. Au fost 23 de viramente, inclusiv de 50, 75 sau 100 de lei. Plata formației Phoenix s-a făcut dintr-o donație separată a trei donatori, care au susținut participarea formației la evenimentul cultural, desfășurat în paralel cu nunta domnului Simion, la care au participat și români din Serbia, Basarabia și Macedonia de Nord”, se arată în răspunsul oficial al Fundației.

×
Subiecte în articol: George Simion nunta
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close