Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Gheboasă, Jandarmeria și organizatorii Untold citați de CNCD

Gheboasă, Jandarmeria și organizatorii Untold citați de CNCD

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării face anchetă în scandalul Gheboasă. Președintele instituției a anunțat că va chema la audieri ambele părți implicate.

de Ioana Mircea    |    09 Aug 2023   •   17:18

Gheboasă, Jandarmeria și organizatorii festivalului Untold au fost citați de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce cântărețul a acuzat că a primit, de fapt, amendă din partea jandarmeriei pentru că este de etnie rommă, și nu pentru versurile sale cântate.

"Am citat și organizatorul festivalului Untold și vom pune în discuție dacă s-a depășit limita libertății de exprimare, adică, aici vorbim de dreptul la creație care face parte din libertatea de exprimare sau nu.

Respectiv, vom pune în discuție răspunderea organizatorului festivalului, în măsura în care există o astfel de răspundere în ceea ce privește protecția unor categorii de oameni, cum ar fi minorii, față de anumite creații artistice, care s-ar putea, nu știm, trebuie să analizăm, să nu fie recomandate pentru o anumită vârstă", a declarat Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Citește și: Prima reacție a lui Gheboasă după ce a fost amendat: "Nu sunt de acord cu acest rasism. Cum e posibil așa ceva?"

×
Subiecte în articol: Gheboasă Untold
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close