Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Greva continuă! Jandarmii intervin la protestul profesorilor de la Palatul Cotroceni

Greva continuă! Jandarmii intervin la protestul profesorilor de la Palatul Cotroceni

Liderii sindicaliștilor din Educație au anunțat marți, la finalul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis că greva va continua și miercuri.

Greva continuă! Jandarmii intervin la protestul profesorilor de la Palatul Cotroceni
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mai 2023   •   16:23

Update 16.30 - Sindicaliştii din educaţie pierd controlul. Încearcă în zadar să-i convingă pe profesori să plece de la protest.

Jandarmii intervin la protestul profesorilor de la Cotroceni.

Aceştia au discutat cu liderii sindicatelor din educaţie, încercând să convingă oamenii să elibereze carosabilul. Oamenii strigă "Nu cedăm!", iar liderii de sindicat se confruntă şi ei cu furia profesorilor.

Ştire iniţială:

Membrii de sindicat vor fi informați despre discuția cu șeful statului și se va decide dacă protestul se va opri săptămâna viitoare.

Sindicaliștii au dezvăluit că președintele Iohannis a promis că se va implica pentru a realiza un acord privind aplicarea grilei de salarizare în forma convenită cu Ministerul Educației.

"Când președintele statului se implică în rezolvarea problemelor noastre, poate fi un semnal pozitiv.

Categoric ne vom consulta cu colegii și vom da un răspuns clar", a declarat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret.

Simion Hancescu, liderul FSLI, declară că şi mâine va fi grevă.

Liderii sindicatelor din Educație au fost la discuții cu președintele Klaus Iohannis, după ce au cerut luni o întâlnire cu șeful statului.

În fața Palatului Cotroceni au venit în marș de la Guvern mii de profesori din toată țara.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close