Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Unde ne uităm pe factură dacă am primit reducere | Explicaţii pas cu pas

Unde ne uităm pe factură dacă am primit reducere | Explicaţii pas cu pas

În plin haos al facturilor la gaze și curent, echipa Decisiv vă învață unde să vă uitați în factură, să verificați dacă beneficiați de prețuri plafonate la energie.

Unde ne uităm pe factură dacă am primit reducere | Explicaţii pas cu pas
Sursa foto: pixabay.com
de Gina Vacariu    |    Silvia Preda    |    01 Noi 2022   •   17:22

Jurnalistul Antena 3 CNN Gina Vacariu și directorul de facturare al Enel au prezentat la Antena 3 CNN noile facturi. 

Pentru gazele naturale avem, conform ordonanței de urgență, plafonarea aplicată pentru toți clienții casnici, indiferent de consumul acestora. 

Plafonarea este la 0,31 lei pe kilowatt-oră. Ne putem uita pentru verificare în pagina 2 a facturii, unde regăsim linia de plafonare conform temei legal cu "-". 

Unde ne uităm pe factura la energie electrică pentru a vedea dacă am primit reducere

Verificaţi primul punct, pagina 2 a facturii, unde veţi observa linia de plafonare conform temei legal. 

E foarte important să se uite clienții pe factură, pentru că dacă ai avut consumul mediu lunar pe 2021 sub 300 de kilowaţi sau egal cu 300 de kilowaţi atunci beneficiezi de prețuri plafonate. 

Peste 4 milioane de români ar putea primi bani pe card pentru a-și plăti facturile la energie. Marcel Boloș a anunțat cum se vor folosi aceste carduri

Românii vor primi bani pe card pentru a-și plăti facturile la energie și pentru a-și cumpăra lemne de foc.

Un miliard de euro are la dispoziție Guvernul pentru plata acestor ajutoare timp de un an de zile. Este vorba despre fonduri europene. 

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a intrat în direct la Antena 3 CNN unde a explicat mecanismul prin care banii vor ajunge în buzunarele românilor.  

”Trebuie să vă spun că acești bani sunt disponibili în cadrul politicii de coeziune, respectiv din banii pe care nu îi putem consuma până la finele anului 2023. Iar acest miliard de euro destinat sărăciei energetice face parte din pachetul de măsuri pe care Comisia Europeană l-a propus pentru modificare și adăugare la regulamentul mecanismului de redresare și reziliență. În acest context, coaliția urmează să decidă asupra modului în care vor fi utilizați acești bani și cuantumurile care urmează a fi primite de către cei care sunt socotiți ca fiind persoane și familii vulnerabile”, a explicat Marcel Boloș pentru Antena 3 CNN.  

×
Subiecte în articol: energie gaze factura
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close