Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv "Nu mai e nimic de salvat!". Inundaţii devastatoare în sud-vestul ţării | Oamenii sunt disperaţi

"Nu mai e nimic de salvat!". Inundaţii devastatoare în sud-vestul ţării | Oamenii sunt disperaţi

A fost alertă în sud-vestul ţării după ce a plouat într-o singură zi cât pentru o lună. Avertizaţi de autorităţi că nivelurile râurilor vor creşte, oamenii şi-au baricadat curţile cu saci de nisip în speranţa că vor scăpa de viitură.

"Nu mai e nimic de salvat!". Inundaţii devastatoare în sud-vestul ţării | Oamenii sunt disperaţi
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Silvia Preda    |    14 Iun 2023   •   17:27

Apele învolburate le-au intrat în gospodării şi le-au luat pe sus maşinile parcate. Pompierii au intervenit cu motopompe de mare capacitate pentru a evacua apa.

La mai bine de trei zile după ce apele au făcut prăpad în comuna Ighiu, din judeţul Alba, pompierii intervin în continuare cu motopompe.

Peste 250 de gospodării au fost afectate de inundaţii. În aceste condiţii, Crucea Roşie a intervenit imediat cu alimente şi apă.

Citeşte şi: Vara se lasă așteptată! Elena Mateescu a anunțat cât mai țin ploile: ”Valabil pentru cea mai mare parte a țării!”

În Caraş-Severin, puhoaiele au intrat pur şi simplu peste oameni în case, după ce a plouat o zi întreagă. Autorităţile au intervenit pentru scoaterea apei din mai multe gospodării, dar şi pentru a îndepărta copacii căzuţi pe carosabil.

Şi în Gorj, ploile torenţiale au lăsat dezastru în urma lor.

În Dolj, cele mai mari probleme au fost la un adăpost de animale, din comuna Desa. Iar în Mehedinţi, un sat întreg a rămas izolat.

Imagini şocante cu distrugerile produse de inundații au fost surprinse în mai multe zone din ţară.

×
Subiecte în articol: inundatii
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close