Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Italia este la un pas de blocaj. Se anunţă proteste şi greve în mai multe regiuni

Italia este la un pas de blocaj. Se anunţă proteste şi greve în mai multe regiuni

Se anunţă greve şi proteste în mai multe regiuni din Italia. Peste două zile vor avea loc manifestaţii ale angajaţilor din transporturi, administraţie publică şi chiar din şcoli. Oamenii cer salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune.

Italia este la un pas de blocaj. Se anunţă proteste şi greve în mai multe regiuni
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2022   •   17:15

Italia este paralizată în această săptămână de proteste și greve. Dacă de aseară de la ora 22 au intrat benzinarii în grevă, până vineri la ora 22, vineri se anunță o zi neagră pentru guvernul Meloni. Asta pentru că se anunță o grevă generală în mai multe domenii din sistemul public.

Vorbim despre transportul public - autobuze, tramvaie, dar și trenuri, a anunţat Naty Badea la Antena 3 CNN.

Şi funcționarii publici, dar și profesorii și personalul auxiliar din școli, grădinițe şi universităţi vor protesta. Toți își vor opri vineri activitatea. Este o grevă de amploare, dar toată săptămâna au fost proteste în diverse regiuni ale Italiei.

Valul de proteste a fost declanşat de aprobarea legii bugetului pe 2023, lege pe care sindicaliștii o consideră creată pentru a împiedica, de fapt, munca cinstită. 

Greviștii cer creșteri salariale, politici industriale și energetice eficiente, cer condiții decente de muncă, dar și recalcularea și reformularea sistemului de pensii din Italia.

Nu în ultimul rând, protestatarii cer și reformarea fiscului.

×
Subiecte în articol: Italia grevă proteste
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close