Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Marcel Ciolacu, despre rocada președinților PSD și PNL la Cotroceni: ”E o idee foarte bună”

Marcel Ciolacu, despre rocada președinților PSD și PNL la Cotroceni: ”E o idee foarte bună”

PNL și PSD negociază posibilitatea unui acord astfel încât România să aibă 5 ani un președinte de la PNL și în următorii 5 de la PSD. De altfel, șeful Guvernului susține că un pact PSD-PNL pentru o rocadă a președinților României este o idee foarte bună.

de Andreea Ştefan    |    31 Ian 2024   •   17:21

Întrebat ce părere are despre ideea de a face rocadă la alegerile prezidențiale, după modelul aplicat anul trecut în cazul rotativei guvernamentale, Marcel Ciolacu a răspuns: ”E o idee foarte bună, dar să fie pe mandat complet, că nu ne tot jucăm”.

”Marea întrebare este cine să fie primul care va candida la alegerile de la finalul acestui an pentru cea mai înaltă funcție în stat? Dacă să fie un candidat PSD susținut de PNL sau să fie un prezidențiabil PNL susținut de PSD, pentru că ambele partide își doresc să dea ei președintele și celălalt partid să vină să îl susțină.

Este o propunere venită din partea social-democraților. Comasarea alegerilor ar avantaja cel mai mult Partidul Național Liberal.

PSD ar fi de acord cu comasare alegerilor locale și europarlamentare dacă PNL ar fi de acord să susțină un prezidențiabil al Partidului Social Democrat. Numai că cei mai mulți din Partidul Național Liberal nu doresc acest lucru, chiar dacă, susțin aceștia, ar putea să piardă și la alegerile europarlamentare și la alegerile locale și la alegerile parlamentare, dar să dea președintele României”, a explicat Mădălina Mihalache, jurnalist Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close