Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Marcel Ciolacu, mesaj tranşant despre concediile medicale ale românilor: "Nu dau bani pentru tuse şi junghi"

Marcel Ciolacu, mesaj tranşant despre concediile medicale ale românilor: "Nu dau bani pentru tuse şi junghi"

Premierul Marcel Ciolacu a avut o reacţie tranşantă cu privire la banii acordați pentru concediile medicale ale românilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2024   •   17:10

"Suntem cel mai bolnav popor", spune Marcel Ciolacu. Premierul subliniază că nu este de acord să acorde bani pentru concediile medicale de "tuse și junghi".

În schimb, șeful Guvernului dă asigurări că de taxa pe boală, adică acel impozit de 10% pe concediile medicale, vor fi scutiți și bolnavii cronici.

Deocamdată exceptați de la acest impozit sunt strict bolnavii de cancer, gravidele și mamele care îngrijesc copii bolnavi.

"Dacă ne uităm pe statistici, suntem cel mai bolnav popor din lume. La asemenea dimensiuni. Dacă doriți, ca să dau venituri mai mari celui care, cu voia sau fără voia sa, a răcit și stă 5 zile acasă, nu am să o fac!

"Nu dau bani pentru tuse şi junghi. Aspirina este pe lista de compensate"

Cu adevărat pentru bolnavi cronici, pentru oncologie, pentru mame, pentru copii bolnavi, categoric că cheltuielile sunt mai mari. Dar eu știu ca aspirina este pe lista de compensate.

Adică să dau și medicamente compensate pentru tuse și junghi, să plătesc absolut tot, să suport eu, statul român, la această dimensiune de 6 miliarde pe an concedii medicale nu am să o fac!

Am luat o decizie în Guvern și am exceptat această taxă. Cu alte cuvinte, cel aflat în concediu medical pentru maternitate, pentru faptul că are copilul bolnav, pentru boli cronice, pentru cancer, va avea un venit suplimentar cu această taxă de 10%.

Am luat o decizie rapidă, pentru că deja se tot întârzia a se interveni în Parlament pe acest act normativ. Am luat o decizie, nu sunt probleme ceea ce privește bolnavii cronici", a spus premierul Marcel Ciolacu.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close