Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Mihai Gâdea, dezvăluiri în scandalul Schengen: "Trei probleme majore pentru Austria"

Mihai Gâdea, dezvăluiri în scandalul Schengen: "Trei probleme majore pentru Austria"

Mihai Gâdea, jurnalist Antena 3 CNN, aflat la Bruxelles, a explicat, în direct la Decisiv, cele trei mari probleme cu care Austria se confruntă în prezent, după votul împotriva aderării României la Schengen.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2022   •   16:11

"Austriecii s-au cam speriat. Acesta este adevărul, iar faptul că au această şedinţă în care încearcă să rezolve, au estimat că va fi inclusiv un plus de imagine pentru cancelarul austriac şi pentru partidul său, şi dintr-odată s-au trezit cu trei probleme mari. Una economică, pentru că românii au reacţionat foarte dur şi chestiunea boicotului îi doare foarte tare.

O a doua chestiune politică pentru că partea română a avut o reacţie pe care austriecii nu au estimat-o absolut deloc. Au avut impresia că vor fi cârpe, că vor înghiţi. Nu au estimat deloc corect modul în care românii vor răspunde acestui lucru. Şi cred că aici opinia publică a jucat un rol foarte important pentru că presiunea opiniei publice, frustrarea şi chiar furia i-a făcut pe cei care îi reprezintă şi ne reprezintă în Parlamentul European, la nivel guvernamental, să aibă o reacţie ca cea pe care am văzut-o.

Şi din punct de vedere politic ca Austria să devină subiect în plenul Parlamentului European, ca toate ţările membre să fie de aceeaşi parte cu România şi să susţină România este o problemă. Iar faptul că în momentul de faţă mai are şi alte surprize cum ar fi blocarea la preluare preşedinţiei OSCE, ceea ce România face, în clipa aceasta şi problema politică este una importantă, motiv pentru care: iată-i în şedinţă de guvern încercând să găsească o formulă pentru a gestiona aceste crize. Una cu elemente economice, a doua politică şi a treia de imagine.

În momentul în care şeful delegaţiei României din Parlamentul European, din partea PNL, vine şi spune cu subiect şi predicat: eu cred că avem de-a face cu un cancelar austriac care are nişte probleme rasiste. În momentul respectiv, lucrurile sunt limpede neplăcute pentru cancelarul austriac şi pentru guvernul său. Cred că va fi foarte important şi vom urmări cu toţii, avem echipe la Strasbourg, în toate punctele fierbinţi, şi vom urmări. Se aşteaptă din partea delegaţiei române să lupte şi sper din toată inima să nu dezamăgească pentru că, atenţie, este ultima şedinţă a Parlamentului European la care participă un număr important de europarlamentari, este o sesiune importantă, de la preşedintele Parlamentului, Roberta Metsola, la preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen", a explicat Mihai Gâdea.

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close