Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Ministrul de Finanţe al lui Cîţu, dezvăluiri despre achiziţiile de vaccin anti-COVID: ”Era inevitabil”

Ministrul de Finanţe al lui Cîţu, dezvăluiri despre achiziţiile de vaccin anti-COVID: ”Era inevitabil”

Dan Vîlceanu a fost ministru al Finanțelor în Guvernul Cîțu și un apropiat al fostului premier. Acesta a vorbit, joi, la Antena 3 CNN despre dosarul DNA.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2023   •   18:05

DNA cere Senatului României ridicarea imunității fostului premier, Florin Cîțu (PNL), în dosarul achiziției de vaccinuri.

Procurorii DNA cer președintelui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva foștilor miniștri ai Sănătății – Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (Reper).

Procurorii spun că, în acest dosar, prejudiciul se ridică la 1 miliard de euro.

DNA: Tun de 1 miliard de euro cu vaccinurile din pandemie. Sunt vizați Cîțu, Vlad Voiculescu și Mihăilă

"Comunicatul DNA se referă la perioada ianuarie-mai. Eu am venit la Finanțe în august", spune Vîlceanu.

"Ultima informare pe care o am avut-o eu de la Ministerul Sănătății, în România ajuseseră undeva la 50 de milioane de doze de vaccinuri, din care doar sub două milioane au fost expirate și nefolosite. Deci nu știu ce depozite cu vaccinuri expirate vă arată cineva pentru că nu există așa ceva.

Au fost din cele aproape aproximativ 50 de milioane doar două milioane au fost vaccinuri expirate și era inevitabil să se întâmple altfel.

Pe de altă parte, România nu a contractat vaccinuri. Contractul a fost făcut la nivelul Uniunii Europene pentru numele tuturor statelor membre și contractarea s-a făcut chiar înainte ca vaccinul să existe", a spus Dan Vîlceanu, joi, în direct la emisiunea "Decisiv". 

Dan Vîlceanu spune că nu a apucat să vorbească cu Florin Cîțu despre dosarul DNA.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close