Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Nicolae Ciucă cere anchetă urgentă pentru banii jefuiți la cazarea refugiaților ucraineni din Rădăuți

Nicolae Ciucă cere anchetă urgentă pentru banii jefuiți la cazarea refugiaților ucraineni din Rădăuți

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat astăzi că vrea anchetă urgentă după jaful din bani publici pentru cazarea şi mâncarea refugiaţilor ucraineni în Rădăuţi, în care sunt implicaţi şi lideri locali ai PNL.

Nicolae Ciucă cere anchetă urgentă pentru banii jefuiți la cazarea refugiaților ucraineni din Rădăuți
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Paul Ciurari    |    Ioana Mircea    |    18 Noi 2022   •   17:19

După scandalul de la Rădăuți în care mai mulți lideri politici locali ar fi implicați în furtul banilor de la stat destinați pentru ajutorul celor care cazează refugiații ucrainei, premierul Românei a intervenit.

Acesta susține că vrea o anchetă cât mai urgentă în acest caz și dă asigurări că se vor face toate verificările și modificările.

"Responsabilitatea pentru gestionarea acestui aspect revine autorităților locale care trebuie să verifice modul în care se efectuează aceste plați.

Este necesar, în funcție de ceea ce se va stabili la nivelul Guvernului cu instituțiile și autoritățiile responzabile să analizăm acest cadru legal şi aveţi toată încrederea că se vor face și verificările şi modificările necesare", a fost declarația lui Nicolae Ciucă.

Schema era foarte simplă. Au fost declarați mai mulți refugiați ucraineni pe hârtie decât au fost de fapt în realitate, cu aproape patru ori mai mult. Declarația se face pe propria răspundere, iar nimeni nu face verificări în acest sens.

În buzunarele cui au ajuns aceste sume de bani încasate pe ajutoare fictive, încă nu se știe.

Fostul secretar general de la PNL Rădăuți a declarat după două luni că în apartamentul său de 67 de mp unde locuiește cu familia, a luat în gazdă șapte refugiați ucraineni. În momentul acela, oamenii deja plecaseră.

Interesant este că odată ce numărul refugiaților ucraineni a început să scadă în România, în Rădăuți a început să crească numărul celor cazați.

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Radauti
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close