Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Surse: Iohannis nu îl mai vrea pe Bode în Guvern. Îl vrea pe Ciucă în locul lui

Surse: Iohannis nu îl mai vrea pe Bode în Guvern. Îl vrea pe Ciucă în locul lui

Premierul Nicolae Ciucă ar fi decis să rămână în guvernul Ciolacu și să nu devină președintele Senatului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2023   •   16:51

Potrivit unor surse liberale, Nicolae Ciucă va ocupa funcțiile de vicepremier și ministru al Afacerilor Interne.

Lucian Bode nu se va mai regăsi cel mai probabil în cabinetul Ciolacu.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, anunţ important despre funcţia pe care o va avea în Guvernul PSD

Toate aceste discuții s-au purtat între președintele României, Klaus Iohannis, și premierul Nicolae Ciucă, potrivit informațiilor obţinute de Antena 3 CNN. 

Președintele Klaus Iohannis ar fi transmis că Lucian Bode, actualul ministru al Afacerilor Interne, să nu se mai regăsească în guvern pentru a se putea ocupa de Partidul Național Liberal acolo unde deține funcția de secretar general.

Prin urmare, premierul Nicolae Ciucă, va rămâne și în viitorul guvern. Cel mai probabil, Nicolae Ciucă va ocupa funcția de vicepremier și ministru al Afacerilor Interne, pentru că își dorește, dacă rămâne în guvern, să dețină un portofoliu cu greutate.

Mai există varianta, dacă UDMR va ieși de la guvernare, ca Nicolae Ciucă să meargă, posibil, la Ministerul Dezvoltării Regionale. 

În acest moment, portofoliul este deținut de cei de la UDMR, însă dacă în urma negocierilor care se vor purta în această seară între liderii coaliției de guvernare se va decide că UDMR nu va mai face parte din viitorul guvern, atunci există și varianta ca Nicolae Ciucă să fie ministrul Dezvoltării și vicepremier în cabinetul condus de Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă declara ieri că este prematur să se pronunțe ce funcție va decide să ocupe în viitorul Executiv: "nu pot să vă spun acum dacă râmân în Guvern sau merg la Senat".

"Este prematur să mă pronunț acum ce funcție voi decide să ocup, ținând cont că, neavând finalizate negocierile asupra structurii Guvernului și modul în care se vor redistribui portofoliile, nu pot să vă spun acum dacă râmân în Guvern sau merg la Senat", a răspuns Nicolae Ciucă, întrebat ce funcție ar putea ocupa în viitorul Executiv.

Întrebat dacă și-ar dori să rămână în Guvern, Nicolae Ciucă a răspuns că "este o chestiune personală".

Vezi şi: Ședință cu scântei la PNL. Ce strategie aplică liberalii privind protocolul coaliției și titlularii portofoliilor, în noul Executiv

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close