Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Nicușor Dan: "Am respins cererea depusă de Diana Șoșoacă pentru protest în Piaţa Victoriei. Dar nu văd de ce aș respinge autorizarea unui protest cu camioane și tractoare la Guvern"

Nicușor Dan: "Am respins cererea depusă de Diana Șoșoacă pentru protest în Piaţa Victoriei. Dar nu văd de ce aș respinge autorizarea unui protest cu camioane și tractoare la Guvern"

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a dat detalii, la Antena 3 CNN, în legătură cu solicitările care au ajuns la instituția sa, în vederea autorizării unei manifestații de protest în Piața Victoriei din București.

de Adrian Iclozan    |    12 Ian 2024   •   15:54

Protestul în fața Guvernului a fost evocat public, în declarații, de transportatorii și fermierii care au ieșit, în această săptămână, cu TIR-urile ;i cu utilajele în jurul Capitalei, dar și pe șoselele care leagă mai multe mari orașe din România.

La București, ei au fost, deocamdată, blocați de jandarmi să intre în oraș.

O delegație a protestatarilor urma să discute, vineri, la Palatul Victoria cu premierul Marcel Ciolacu revendicările care vizează costurile mari ale asigurărilor și taxei de drum și acciza pe combustibil.

De asemenea, Diana Șoșoacă, senator și lider al formațiunii SOS România, a cerut autorizare pentru un protest la Guvern.

Citește și: Transportatorii şi fermierii vor să forțeze intrarea în București cu zeci de camioane şi tractoare, după ce au făcut noapte albă pe șoselele din jurul Capitalei

Nicușor Dan: Cererea Dianei Șoșoacă, respinsă din motive procedurale

 "Azi a avut loc o ședință a Comisiei pentru Adunări Publice. Până la momentul ședinței, veniseră două solicitări: o cerere de la o persoană fizică şi una, de la doamna senator Șoșoacă. Dânsa a trimis cererea la registratura Primăriei, printr-un avocat. Ambele solicitări erau incomplete şi au fost respinse pe motive procedurale.

Nu am primit vreo cerere de la un sindicat sau de la un grup de transportatori sau fermieri care protestează. Oricine poate să ceară să protesteze în Piața Victoriei pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, dar trebuie să respecte prevederile legale: să precizeze câți participanți vor veni la protest, care sunt persoanele din partea organizatorilor care vor ține legătura cu Jandarmeria.

Cele două solicitări nu îndeplineau aceste condiții. O următoare ședință a Comisiei pentru Adunări Publice va avea loc luni. Dacă în intervalul acesta vor mai veni cereri, vor fi discutate luni", a spus Nicușor Dan la Antena 3 CNN.

Reprezentant al protestatarilor: nu cerem aprobare de la Primărie, este un protest spontan

El a amintit că în trecut au mai avut loc proteste cu vehicule și utilaje în fața Guvernului.

 "Intuitiv, dacă o astfel de cerere (din partea transportatorilor, de protest cu camioane şi tractoare) va fi discutată și aprobată - și nu văd de ce nu ar fi aprobată - probabil că va fi un convoi, ce va fi orientat de Poliția Rutieră ca să ajungă la locul la care este autorizată manifestarea", a explicat Nicușor Dan.

Dănuț Andruş, un reprezentat al fermierilor, a declarat, la rândul său, la Antena 3 CNN, că protestatarii nu vor solicita aprobare din partea Primăriei Generale pentru deplasarea cu utilaje în fața Guvernului, deoarece este vorba despre un protest spontan.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close